Spurs loopt meer schade op in derby van de wereldgoals

Reacties

Tottenham Hotspur heeft donderdagavond slechts één punt overgehouden aan de uiterst eenzijdige Premier League-wedstrijd tegen West Ham United. In de Londense derby waren twee prachtige afstandsschoten de hoogtepunten (1-1).

Spurs loopt meer schade op in derby van de wereldgoals

De Londense ontmoeting op Wembley was al de dertigste Premier League-wedstrijd van de laatste tien dagen. Het was direct ook het laatste competitieduel in een waanzinnig uitputtende reeks, komend weekend is er FA Cup-voetbal. Bij het slotstuk deed West Ham er zoals verwacht niets aan om het publiek te vermaken. The Hammers zijn tegen topploegen meer solide geworden onder David Moyes, de opvolger van Slaven Bilic, en zo de degradatiezone ontstegen.

Het was dus aan Tottenham om het spel te maken en een manier te vinden om West Ham uit balans te brengen. Spurs probeerde dat met Harry Kane in de punt van de aanval, de spits was na een invalbeurt tegen Swansea City nu fit genoeg om in de basis te starten. De echte scherpte ontbrak bij Kane bij de grootste kans van de eerste helft. Serge Aurier bracht de Engelsman uitstekend in stelling, maar Kane kwam niet uit met zijn passen en werkte de bal met links uiteindelijk over de achterlijn.

Voor West Ham was het een kwestie van overleven en dat lukte lang met dank aan doelman Adrián, die op slag van rust uitstekend redde bij een van richting veranderd schot van Christian Eriksen. De druk op het doel van de Spanjaard nam alleen maar toe. Tekenend was dat West Ham na een uur nog geen doelpoging ondernomen had.

Die eerste doelpoging kwam er in de zeventigste minuut en het was direct op weergaloze wijze raak. Pedro Obiang waagde zijn kans vanaf een kleine dertig meter en de bal zoefde voorbij Hugo Lloris in de kruising van de korte hoek: 0-1. Het was voor de middenvelder pas zijn tweede goal van het seizoen in de Premier League en die treffer gaf West Ham nog meer reden massaal terug te zakken.

Mauricio Pochettino bracht Erik Lamela en Victor Wanyama vervolgens binnen de lijnen bij de thuisploeg, in de hoop dat met nieuwe energie een gelijkmaker geforceerd kon worden. De impuls waar Tottenham zo naar snakte kwam uiteindelijk van Heung-Min Son. In de 84ste minuut nam de Zuid-Koreaan de bal vol op de wreef en Adrián was kansloos bij de pegel vanaf ruim 25 meter.

Het bleef bij 1-1, waardoor Tottenham na heeft gelaten te profiteren van het puntenverlies van Arsenal en Chelsea bij de Londense derby van woensdagavond (2-2). De nummer twee van vorig seizoen staat nu vijfde met 41 punten. West Ham moet het doen met plek vijftien.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.