Sprookje compleet: medisch wonder Cazorla terug in Spaanse selectie

Reacties

Santi Cazorla is na vier jaar afwezigheid weer opgenomen in de Spaanse selectie. De smaakmaker van Villarreal wordt daarmee beloond voor zijn sprookjesachtige comeback.

Sprookje compleet: medisch wonder Cazorla terug in Spaanse selectie

Lange tijd was het de vraag of Cazorla zijn loopbaan wel voort kon zetten na een periode in zijn loopbaan die werd getekend door fysiek malheur. Sinds het blessurespook is verjaagd is de 34-jarige Cazorla bezig aan een tweede jeugd. Voornamelijk dankzij de ex-speler van Arsenal slaagde Villarreal erin zich te handhaven in La Liga.

In totaal zijn tien operaties nodig geweest om knie-, voet- en enkelklachten bij hem aan te pakken. Het grootste probleem was lange tijd een infectie in zijn onderbeen. Chirurgen gaven geen cent voor zijn rentree, maar de 78-voudige international bleef stug doorzetten en maakte in augustus 2018 weer zijn opwachting.

Cazorla is niet bepaald een onbeschreven blad in relatie tot La Selección: de technicus maakte zelfs deel uit van de Spaanse selecties die in 2008 en 2012 de Europese titel veroverden. Het WK-succes in 2010 ging wegens een kwetsuur wel aan zijn neus voorbij.

Spanje is de EK-kwalificatie uitstekend begonnen met zes punten uit twee wedstrijden en treft tijdens de komende duels Faeröer (7 juni) en Zweden (10 juni). Het is nog de vraag wie er dan in de dug-out zit: door een privéprobleem was bondscoach Luis Enrique vrijdag niet bij de presentatie van de selectie. Volgens diverse Spaanse media heeft de ex-prof zich al enkele weken niet gemeld op het bondskantoor.

Op deze wijze werd de Spaanse selectie aangekondigd. Ook Isco, die mild uitgedrukt bezig is aan een roerig seizoen bij Real Madrid, behoort tot de uitverkorenen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.