Sprong kan geen toeval zijn: het subtiele eerbetoon van Messi aan Maradona

Lionel Messi is teleurgesteld over de start van Argentinië in het toernooi om de Copa América. Een magistrale vrije trap van de sterspeler was tegen Chili niet genoeg voor de zege. Het spel liet te wensen over, zo concludeerde de 33-jarige aanvaller.

Messi zette Argentinië uit een vrije trap in de 33ste minuut op voorsprong. Hij krulde de bal prachtig in de rechterhoek, het was zijn eerste goal voor de nationale ploeg uit een vrije trap sinds 15 november 2016. Chili kwam in de 57ste minuut terug tot 1-1 via Eduardo Vargas, die scoorde uit de rebound na een gemiste penalty van Arturo Vidal. Het stoorde Messi dat het de Argentijnen na die tegenvaller maar niet lukte de controle over de wedstrijd te krijgen.

'De penalty veranderde de wedstrijd. Die goal zorgde voor rust bij Chili en ze hielden de bal in de ploeg. Wij moeten kalmer zijn, meer controle over de wedstrijd hebben en sneller spelen. Het was belangrijk om dit toernooi te starten met een zege, zeker omdat we een lastige start hebben. Chili was een zware tegenstander en met Uruguay treffen we nu opnieuw een taaie ploeg. Het zijn twee lastige wedstrijden om het toernooi mee te beginnen', zei Messi tegenover TyC Sports.

Messi liet zich in woorden niet meer uit over het gemis van Diego Armando Maradona, hij eerde de in november vorig jaar overleden legende met daden. In Argentinië viel het direct op hoe Messi zijn goal tegen Chili vierde. Met een sprongetje en een gebalde rechtervuist in de lucht, zoals Maradona juichte tegen Engeland tijdens het WK van 1986. Voorafgaand aan het duel met Chili werd met een fraai eerbetoon al uitgebreid stilgestaan bij het verlies van Maradona.

Scaloni
De Argentijnse bondscoach Lionel Scaloni baalde net als Messi van het resultaat. Wel liet hij blijken het overdreven te vinden als de stemming rond de nationale ploeg nu erg kritisch wordt. Er waren namelijk kansen genoeg tegen Chili. 'Ik zou me pas echt zorgen maken als we geen kansen zouden creëren. Het is belangrijk dat we dat doen, we hebben telkens een goede bezetting voorin. De goals gaan vallen. We blijven rustig', aldus Scaloni, die met zijn ploeg in de nacht van vrijdag op zaterdag (aftrap 02.00 uur Nederlandse tijd) Uruguay treft.