Sporting-trainer wil jonkies aan het werk zien tegen Ajax

Sporting Portugal treedt dinsdag met een aantal andere spelers aan in de wedstrijd tegen Ajax. Beide clubs zijn al zeker van een plek in de knock-outfase en Sporting-trainer Rúben Amorim wil een paar talenten aan het werk zien. De oefenmeester zegt daarnaast geleerd te hebben van de 1-5 nederlaag van eerder dit seizoen.

Ajax
Ajax
4 - 2
Sporting Lissabon

In tegenstelling tot zijn collega Erik ten Hag lichtte Amorim een tipje van de sluier op over zijn opstelling. Zo zal doelman João Virgínia starten in de Johan Cruijff Arena. De 22-jarige keeper wordt gehuurd van Everton en speelde pas drie officiële wedstrijden. Verder mogen de achttienjarige Flávio Nazinho en de zeventienjarige Gonçalo Esteves zich verheugen op een basisplek. De trainer kiest een van de twee backs uit om te starten tegen Ajax.

'Aan de speelwijze verandert niets, maar we gaan wel met een paar andere spelers beginnen', zei Amorim maandagavond. 'João start omdat we hem huren en aan het einde van het seizoen moeten beslissen of we hem willen houden. Daarom willen we hem in actie zien in dit soort wedstrijden. We willen winnen, maar ik houd rekening met het grotere plaatje.'

Amorim wil zo veel mogelijk spelers klaar hebben voor de knock-outfase. 'We willen iedereen naar hetzelfde niveau krijgen, daarom geven we wat jongere spelers de kans om te starten in een Champions League-wedstrijd. We zijn met een project op de lange termijn bezig en we willen iedere minuut profiteren van deze ontwikkeling.'

Ajax won in de eerste groepswedstrijd nog met 1-5 in Lissabon, wat hard aankwam bij Sporting. 'We kennen de kwaliteiten van Ajax. We voelen altijd dezelfde druk, wie we ook treffen. Die nederlaag deed pijn, maar gaf ons ook kracht. In deze competitie moet je iedere minuut scherp zijn. We kunnen alleen winnen in dit toernooi als iedereen hetzelfde niveau haalt. Ik verwacht een geweldige wedstrijd.'