Sporting Portugal bevestigt meerjarige aanstelling Keizer

Reacties

Marcel Keizer is officieel aangesteld als nieuwe trainer van Sporting Portugal. Die club betaalt een afkoopsom aan Al-Jazira, waar de coach over een doorlopend contract beschikte. De Nederlandse trainer heeft een contract tot medio 2021 ondertekend.

Sporting Portugal bevestigt meerjarige aanstelling Keizer

De 49-jarige Keizer werd afgelopen zomer aangesteld als opvolger van Henk ten Cate bij Al-Jazira. Toen Sporting Portugal plotseling concreet werd voor de Nederlander, werd al snel duidelijk dat Keizer die kans niet wilde laten glippen. Voor Keizer betekent Sporting een herkansing als trainer bij een topclub in een Europese competitie, nadat hij het bij Ajax slechts een half seizoen volhield.

De aanpak van Keizer maakte indruk in Abu Dhabi, onder meer op de medische staf van de club, waar drie Portugezen deel van uitmaakten. Zij zijn inmiddels teruggekeerd bij Sporting Portugal en lovend over de visie van de trainer. Eerder op de donderdag bevestigde Al-Jazira overigens al dat Keizer aan de slag zou gaan in Lissabon.

Sporting Portugal nam vorige week door tegenvallende resultaten per direct afscheid van José Peseiro, die slechts vier maanden hoofdtrainer was in de Portugese hoofdstad. Zonder Peseiro won Sporting afgelopen weekend met 1-2 van Santa Clara, mede dankzij een goal van de weer fitte Bas Dost. Donderdag speelde de ploeg in de Europa League met 0-0 gelijk bij Arsenal, kort na het eindsignaal maakte Sporting het nieuws bekend.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.