Sporting dient Olympique Lyon eerste nederlaag onder Bosz toe

Reacties

Olympique Lyon is zondag tegen de eerste nederlaag van de oefencampagne aangelopen. In Estádio José Alvalade was Sporting Portugal met 3-2 te sterk voor de ploeg van Peter Bosz.

Sporting dient Olympique Lyon eerste nederlaag onder Bosz toe

Lyon had tot nu toe gewonnen van Bourg-en-Bresse (5-1), Villefranche (2-0) en het VfL Wolfsburg van Mark van Bommel (4-1) en gelijkgespeeld tegen Europa League-winnaar Villarreal (2-2), maar in het vijfde oefenduel konden de Fransen geen vervolg geven aan die serie.

Door een vroeg doelpunt van Houssem Aouar kwam Lyon nog op voorsprong, maar Sporting stelde nog voor rust orde op zaken door treffers van Paulinho en Pedro Gonçalves (2-1). In de tweede helft sloeg het Portugese duo opnieuw toe. Op aangeven van Gonçalves, die in Lissabon stilaan in de voetsporen treedt van zijn illustere voorganger Bruno Fernandes, verdubbelde Paulinho de marge (3-1). Invaller Islam Slimani zorgde namens Lyon voor het slotakkoord.

Lyon speelt zaterdag tegen FC Porto de laatste wedstrijd van de voorbereiding. Op zaterdag 7 augustus debuteert Bosz als trainer in de Ligue 1 met een thuiswedstrijd tegen Stade Brest.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.