Spors vernieuwt Vitesse: 'Als je niet speelt om te winnen, kun je beter thuis blijven'

Reacties

Johannes Spors is erg enthousiast over de start van het nieuwe project bij Vitesse. VI sprak uitgebreid met de technisch directeur over de plannen in Arnhem. 'Vitesse wilde innovatie, een moderne club.'

Spors vernieuwt Vitesse: 'Als je niet speelt om te winnen, kun je beter thuis blijven'
© Pro Shots

Vitesse is uitstekend aan het nieuwe Eredivisie-seizoen begonnen, met liefst achttien punten uit de eerste zeven duels. Alleen Ajax heeft net zoveel punten gehaald als de Arnhemmers. De Duitse invloeden van trainer Thomas Letsch en Spors werpen tot nu toe dus hun vruchten af. Laatstgenoemde is een voor hem nieuwe omgeving ingestapt, na succesvolle periodes bij 1899 Hoffenheim en RB Leipzig in een mindere tijd bij Hamburger SV.

Spors wil na de successtart verder kijken dan de ranglijst. 'Natuurlijk is het leuk dat je na zeven wedstrijden mede aan kop staat. Maar dat is een foto. Het belangrijkste van die resultaten is dat de spelers de bevestiging krijgen van de waarde van wat we van ze vragen. De wedstrijd tegen PSV kan ook zo de andere kant op vallen. We hebben echt nog geen wedstrijd met gemak gewonnen, hoor. Maar ik voel wel dat we de hele groep achter de intenties en spelfilosofie hebben gekregen. Dit voetbal wordt steeds leuker voor onze spelers en steeds minder leuk voor de tegenstanders', aldus de beleidsbepaler.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2020/2021

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
34
28
4
2
102-23
+79
88
2
PSV
34
21
9
4
74-35
+39
72
3
AZ
34
21
8
5
75-41
+34
71
4
Vitesse
34
18
7
9
52-38
+14
61
5
Feyenoord
34
16
11
7
64-36
+28
59
* Actueel tot en met 12 feb. 2024

De attractiviteit valt dit seizoen op bij Vitesse. Zelfs in de Johan Cruijff Arena op bezoek bij kampioen Ajax werd voor de aanval gekozen waar het kon. De bezoekers lieten liefst 25 doelpogingen noteren. De spelers zeggen dat Vitesse na de duels met Ajax (2-1 nederlaag) en PSV (2-1 zege) voor niemand bang hoeft te zijn.

Spors: 'Ik vind dat we nooit in limieten moeten denken. Als je een wedstrijd ingaat, kun je altijd winnen, ook tegen Ajax. Dan moet je ook gaan om te winnen. Als je niet speelt om te winnen, dan kun je beter thuis blijven. Wij verloren uiteindelijk van Ajax, maar dan wel na een strijd. Vitesse moet overal lef tonen, intensiteit brengen. Risico durven nemen.'

Lees het volledige interview met Spors in de nieuwe VI of op VI PRO. Kan Vitesse de superstart zondag een vervolg geven? Om 14.30 uur spelen de Arnhemmers thuis tegen FC Emmen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.