Spookduel welkom medicijn voor Oranje Leeuwinnen

Reacties

De Oranje-vrouwen hebben in de jacht op een WK-ticket een simpele zege geboekt. In een lege Grolsch Veste werd Wit-Rusland verslagen.

Spookduel welkom medicijn voor Oranje Leeuwinnen
© Pro Shots

Het WK-kwalificatieduel met Wit-Rusland stond aanvankelijk gepland voor 12 april, maar de KNVB besloot tot een boycot vanwege de Wit-Russische rol in de oorlog in Oekraïne. Na een draai van de bond werd 28 juni als datum gevonden voor de wedstrijd, zonder publiek en zonder volksliederen. 'Omdat we nog steeds vinden dat het regime in Wit-Rusland zich niet mag verheugen op internationale sportwedstrijden en wij daarom minimale aandacht voor deze wedstrijd willen', aldus de KNVB.

Met of zonder publiek, voor de Oranje-vrouwen was het WK-kwalificatieduel met Wit-Rusland een mooie kans zich te revancheren voor de pijnlijke nederlaag in en tegen Engeland. Het vriendschappelijke duel op weg naar het EK ging met grote cijfers verloren (5-1).

Na minder dan een kwartier had Nederland de ban gebroken. Op aangeven van Lieke Martens opende Jill Roord de score. Pas na bijna een uur volgde de bevrijdende tweede Oranje-goal. Aniek Nouwen kopte na een vrije trap van Sherida Spitse de 2-0 op het scorebord. Invaller Lineth Beerensteyn bepaalde na een steekpass van Martens de eindstand op 3-0.

Door de overwinning is Nederland de nieuwe koploper in Groep C met twee punten voorsprong op IJsland, dat wel een wedstrijd minder heeft gespeeld.

Stand Groep C:
Nederland 7-17 (30-3)
IJsland 6-15 (19-2)
Wit-Rusland 6-7 (7-13)
Tsjechië 6-5 (12-10)
Cyprus 7-1 (2-42)
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.