Spoeling nog dunner bij FC Emmen: 'We willen er directe versterkingen bij'

Reacties

FC Emmen zit op weg naar het thuisduel met Willem II dun in zijn spelers. Keziah Veendorp is niet beschikbaar, achter Michael Chacon staat een vraagteken.

Spoeling nog dunner bij FC Emmen: 'We willen er directe versterkingen bij'
© Pro Shots
FC Emmen
FC Emmen
1 - 1
Willem II
Willem II

Centrale verdediger Veendorp kampt met een blessure, controleur Chacon viel vrijdag op de training uit. Zeer slecht nieuws voor trainer Dick Lukkien, die in het achterste gedeelte van zijn team al weinig smaken tot zijn beschikking had. 'Het lijkt wel alsof je vaker te maken krijgt met de blessures, als de spoeling al dun is', wijst Lukkien in de richting van de Wet van Murphy. Nick Bakker staat daardoor voor zijn eerste basisplaats sinds hij vorig jaar een zware blessure opliep. Op het middenveld is Hilal Ben Moussa het eventuele alternatief voor Chacon.

Lukkien benadrukt dat er de komende dagen spelers bij moeten: 'We zijn al wat langer heel druk bezig. De lijntjes liggen uit, er moeten nu knopen worden doorgehakt.' De trainer zet in op directe impulsen: 'Het moeten spelers zijn die ons echt beter maken, niet in de breedte.' Een keeper, centrale verdediger en aanvaller zijn gewenst.

'We hoeven er niet omheen te draaien dat we de afgelopen wedstrijden in kwaliteit achteruit gingen, toen we moesten gaan wisselen. Dat is geen kritiek op de invallers, maar een constatering', vervolgt Lukkien. 'Ik keek tijdens de wedstrijd tegen PSV naar de bank en zag erg weinig bruikbare alternatieven voor de positie van centrale verdediger zitten.' Met een lach: 'Op Gerard Wiekens (assistent, red.) na, maar die is nog niet wedstrijdfit.'

'Desondanks vind ik dat we uit beide nederlagen (tegen VVV en PSV, red.) vertrouwen kunnen putten. Ik heb ons bij vlagen uitstekend zien spelen. Tegen PSV hebben we de tweede helft grotendeels gecontroleerd. Dat heb ik ons op bezoek bij een topclub nog niet eerder zien doen. Tegen Willem II willen we onszelf daarvoor belonen.'

Overigens wacht FC Emmen met bovengemiddelde belangstelling de resultaten van een nieuwe ronde coronatests af. Diverse amateurclubs in de omgeving gingen vorige week op slot, als gevolg van (mogelijke) besmettingen. Daarnaast werd assistent-trainer Bas Sibum in de aanloop naar het uitduel met PSV positief getest.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer FC Emmen
Meer over FC Emmen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.