Spitsloos Feyenoord aan kop na overtuigende zege op Willem II

Reacties

Feyenoord gaat als (gedeelde) koploper van de Eredivisie de interlandperiode in. De Rotterdammers rekenden zondag vrij eenvoudig af met Willem II, dat ondanks een vroege voorsprong geen moment aanspraak kon maken op de overwinning. En dat terwijl Feyenoord in ongebruikelijke formatie, namelijk zonder echte nummer 9, aan het op voorhand lastige uitduel in Tilburg begon.

Spitsloos Feyenoord aan kop na overtuigende zege op Willem II
© Pro Shots
Willem II
Willem II
1 - 4
Feyenoord
Feyenoord

Dick Advocaat liet in aanloop naar het uitduel met Willem II geen mogelijkheid onbenut om te benadrukken dat hij door de blessure van Nicolai Jørgensen het liefst nog een spits naar Rotterdam ziet komen, maar daar lijkt de clubleiding anders over te denken. De trainer van Feyenoord liet dat ook zondag nog maar eens doorschemeren, toen hij werd gevraagd naar de mogelijkheid om ex-jeugdspeler Joshua Zirkzee van Bayern München te huren. 'Dat zou voor een ons een uitstekende speler zijn, maar ik heb niets meer gehoord de afgelopen dagen.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Dat Advocaat niet tevreden is met zijn huidige opties, leek ook te kunnen worden opgemaakt uit zijn ongebruikelijke opstelling voor het duel met Willem II. Róbert Bozenik begon ondanks de afwezigheid van Jørgensen op de bank. Feyenoord begon daardoor zonder echte spits aan het duel in Tilburg en leek aanvankelijk een moeilijke middag tegemoet te gaan toen Vangelis Pavlidis de ploeg van Adrie Koster na een kwartier bij de eerste de beste mogelijkheid op voorsprong zette. De Griekse spits prikte raak bij een corner na doorkoppen van Samuel Holmén.

Het was voor Feyenoord, met debutant Uros Spajic centraal achterin, de derde wedstrijd op rij waarin het op achterstand kwam, maar net als tegen FC Twente (1-1) en ADO Den Haag (4-2) resulteerde dat niet in een nederlaag. Steven Berghuis gaf met een gevaarlijke vrije trap al snel een eerste signaal af en enkele minuten later stond de 1-1 al op het scorebord. Bij gebrek aan een echte centrumspits was het Ridgeciano Haps die in het doelgebied het laatste zetje gaf na een goede actie van João Teixeira, die Orkun Kökcü uit de basis hield.

Bryan Linssen maakte tegen Willem II zijn eerste competitiegoal voor Feyenoord.
© Pro Shots
Bryan Linssen maakte tegen Willem II zijn eerste competitiegoal voor Feyenoord.

Feyenoord had de touwtjes vanaf dat moment in handen en liet ze ook niet meer los. Bryan Linssen had dat al voor rust kunnen uitdrukken in de voorsprong, maar vergat een foute breedtepass van Willem II-debutant Vincent Schippers oog in oog met Robbin Ruiter af te straffen. De 29-jarige aanvaller wist zelf ook dat dat zijn eerste goal in Rotterdamse dienst had moeten zijn. Vlak na rust was het alsnog raak voor Linssen, toen de bal na een klutssituatie gelukkig voor zijn voeten belandde en hij Ruiter passeerde met een volley.

Die klap kwam Willem II niet meer te boven. En dat Feyenoord echt nog een spits nodig heeft, zal Advocaat wellicht ook niet meer kunnen verkopen aan de directie. Zonder echte puntspeler, en met de creatieve Teixeira als draaischijf aan de zijde van collega-aanvallende middenvelders Mark Diemers en Jens Toornstra, bleef zijn ploeg namelijk makkelijk combineren. Het resulteerde al snel in de derde Rotterdamse treffer, toen Berghuis op aangeven van de Portugese spelmaker doel trof met een loepzuiver schot in de verre hoek.

Linssen kreeg daarna nog twee mogelijkheden om zijn tweede van de middag te maken, voordat Mike Trésor met een vrije trap op de bovenkant van de lat een zeldzame speldenprik uitdeelde namens Willem II. Spannend werd het echter niet meer. Een kwartier voor tijd gooide Berghuis het duel met een leep boogballetje definitief in het slot toen Ruiter zijn doel uitkwam en in de fout ging. Pas daarna kwam er met Bozenik als vervanger van Linssen een echte spits binnen de lijnen, maar Feyenoord bewees in Tilburg ook heel goed zonder te kunnen. 

Eredivisie

Stand Eredivisie 2020/2021

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
34
28
4
2
102-23
+79
88
2
PSV
34
21
9
4
74-35
+39
72
3
AZ
34
21
8
5
75-41
+34
71
4
Vitesse
34
18
7
9
52-38
+14
61
5
Feyenoord
34
16
11
7
64-36
+28
59
6
FC Utrecht
34
13
14
7
52-41
+11
53
7
FC Groningen
34
14
8
12
40-37
+3
50
8
Sparta Rotterdam
34
13
8
13
49-48
+1
47
9
Heracles Almelo
34
12
8
14
42-53
-11
44
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Meer Willem II
Meer over Willem II
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.