Spitsenstrijd in Eindhoven ligt open: 'We hebben ze allemaal nodig'

Reacties

Waar zaterdag in het eerste oefenduel van PSV Noni Madueke nog de grote man was bij PSV, was tegen Uerdingen  Sam Lammers twee keer trefzeker. Met de bijna herstelde Donyell Malen heeft trainer Roger Schmidt behoorlijk wat te kiezen.

Spitsenstrijd in Eindhoven ligt open: 'We hebben ze allemaal nodig'
© Pro Shots

De nieuwe trainer van PSV liet intern eerder al vallen dat hij aanvallend wel heel veel heeft om uit te kiezen. Malen, Lammers, Madueke, maar bijvoorbeeld ook de teruggekeerde Maxi Romero. De strijd voorin is definitief losgebarsten. Lammers staat na negentig minuten op twee teffers, Madueke al op drie.

'We hebben goede spitsen nodig. Zonder scorende spelers wordt het lastig om je doelen te bereiken', vertelde Schmidt na afloop tegen VI. 'Ik ben tevreden met de aanvallers die ik heb. Ze zijn jong, maar kunnen doelpunten maken. We hebben meerdere opties én het zijn ook nog eens verschillende type aanvallers. Geloof me, we hebben ze allemaal nodig.'

Waar de pas achttienjarige Madueke heel de week al in grootse vorm is, liet Lammers zich op zondag zien. Vooral het eerste doelpunt waarbij zichzelf knap vrij speelde in de kleine ruimte, was indrukwekkend. 'Die eerste was zeker het mooiste. In de kleine ruimte, vrij maken en binnenschuiven. De tweede ging er ook goed in, een goede combinatie met Richie (Richard Ledezma, red.)', aldus Lammers.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De spits was tevreden met zijn eigen optreden én de 3-0 overwinning op het fitte Uerdingen. 'We hebben heel hard gewerkt, we begonnen niet allemaal even fris aan die laatste wedstrijd. We hebben de laatste energie eruit geperst. En ja, het is lekker voor mij dat ik er nog twee maak.'

Op korte termijn lijkt de spits er een serieuze concurrent bij te krijgen. Schmidt is hoopvol over het herstel van Malen. 'Hij heeft stappen gezet, mogelijk kan hij volgend weekend weer spelen', aldus de trainer. Bovendien hoopt hij de eerder deze week uitgevallen Ryan Thomas, ook weer op het veld te kunnen verwelkomen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.