Spitsenstrijd bij Sparta, Benschop wil afrekenen met kunstgrasdilemma

Reacties

Wie staan er zaterdagavond (20.45 uur) in de punt van de aanval bij Sparta Rotterdam en De Graafschap? Dat is een van de vragen voorafgaande aan het finaleduel in de play-offs om promotie/degradatie. Lars Veldwijk voelt namelijk de hete adem van Ragnar Ache en bij De Graafschap is Charlison Benschop geen liefhebber van kunstgras.

Spitsenstrijd bij Sparta, Benschop wil afrekenen met kunstgrasdilemma
Sparta Rotterdam
Sparta Rotterdam
1 - 2
De Graafschap
De Graafschap

Hoewel Sparta-coach Henk Fraser geen garanties wil geven, verwacht hij op Het Kasteel gewoon met Veldwijk in de basis te starten. Hij werd met 24 goals clubtopscorer van de Rotterdammers in de Keuken Kampioen Divisie. In de play-offs tegen TOP Oss was het echter Ache die met twee goals belangrijk was met twee assist van Veldwijks vervanger Halil Dervisoglu. 'Ik ga niet ontkennen dat het een discussiepunt is. Dervisoglu en Ache zijn jonge jongens en uitstekende invallers. Ze geven de ploeg energie op de momenten dat het nodig is. Maar Lars heeft een voorsprong op die twee jongens en dat is ook logisch gezien zijn leeftijd. Lars is verder, maar dat hij de hete adem voelt is duidelijk', aldus Fraser voor de camera's van FOX Sports.

'Dat kan ik begrijpen', reageert Veldwijk op het gegeven dat hij ter discussie staat. 'Iemand anders heeft twee goals gemaakt en ik niet. Een spits wordt afgerekend op goals, maar ik weet ook wat ik beteken voor de ploeg. Ik ben eerder al belangrijk geweest', uit de Zuid-Afrikaans international vertrouwen in zichzelf.

Benschop
Ook bij De Graafschap rijst de vraag of Benschop zaterdagavond in de punt van de aanval staat. Hij was met twee goals belangrijk in het gewonnen play-offduel met SC Cambuur (2-0), maar in de heenwedstrijd begon hij op de bank vanwege het harde kunstgras in Leeuwarden. Sparta speelt echter ook op kunstgras. 'Ik ben klaar voor morgen. Dit is een finale, dan moet ik maar een keer op mijn tanden bijten. De ervaring op kunstgrasvelden pakte dit seizoen niet goed uit, maar ik moet er nu gewoon staan.'

Ook Fraser verwacht Benschop als spits die het zijn verdedigers zo lastig mogelijk moet maken. 'De Graafschap is een heel lastige ploeg met meerdere wapens. Fysiek, individuele kwaliteiten, steun van het publiek, opportunisme, een trainer waar ze voor door het vuur gaan', somt de Sparta-coach de wapens van De Superboeren op. 'Ik ga er vanuit dat Benschop speelt, hij is ook een van die wapens. Dan moeten we maar kijken of we het kunstgras kunnen verharden desnoods', zegt hij gekscherend.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.