Spitsen in vorm laten Brabantse burenruzie onbeslist

Willem II en NAC Breda hebben gelijkgespeeld in de Brabantse derby: 1-1. Aan allebei de kanten waren de spitsen wederom van grote waarde.

NAC Breda had in het eerste half uur de betere mogelijkheden. Al vroeg blokte Jop van der Linden een schot van Giovanni Korte en Thierry Ambrose kopte naast het Tilburgse doel. Rai Vloet schoot even later van de rand van het zestienmetergebied rakelings naast. Aan de andere kant was Freek Heerkens gevaarlijk, maar bij de tweede paal wist hij een kopkans niet te verzilveren.

Kort voor rust was het Willem II dat de ban brak. Een corner viel gelukkig voor de voeten van Bartholomew Ogbeche. De afronding was vervolgens een koud kunstje voor de Nigeriaanse spits: 1-0. Vóór de Brabanste burenstrijd scoorde de spits dit Eredivisie-seizoen gemiddeld eens in de 49 minuten. Tegen NAC had de aanvaller de bal al binnen 43 minuten in het netje liggen. Het was alweer zijn zevende treffer van het seizoen.

Bartholomew Ogbeche viert de openingstreffer van Willem II.

Kort na de thee trokken de bezoekers de stand alweer gelijk. Pedro Chirivella trapte ongelukkig over de bal heen na een voorzet van Fabian Sporkslede. Ambrose was er vervolgens als de kippen bij en tikte de bal beheerst langs doelman Mattijs Branderhorst. Op deze wijze was de Manchester City-huurling na zijn twee doelpunten tegen Excelsior (3-1 winst) wederom erg belangrijk voor de formatie van trainer Stijn Vreven.

Willem II slaagde er het grootste gedeelte van de wedstrijd niet in om NAC zijn wil op te leggen. In de loop van de tweede helft kregen de Tilburgers iets meer grip op het duel. Ogbeche kopte over en even later trad NAC-keeper Nigel Bertrams daadkrachtig op bij een afstandspegel van Thom Haye. Het andere deel van het koningskoppel van Willem II, Fran Sol, werd gedurende de wedstrijd amper bereikt. Beide ploegen slaagden er uiteindelijk niet in om de derby in hun voordeel te beslissen.

Door het gelijkspel blijft het verschil op de ranglijst slechts twee punten in het voordeel van de ploeg van Erwin van de Looi. Willem II gaat midweeks op bezoek bij Vitesse, waarna een thuisduel met PEC Zwolle wacht. NAC Breda treft dinsdag FC Twente en zaterdag volgt een uitwedstrijd tegen SC Heerenveen.