Spitse ziet parallel met vorig WK na identieke treffer

Reacties

De Oranjevrouwen wonnen zondagochtend met 1-0 van Portugal. Sherida Spitse was met een assist uit een standaardsituatie belangrijk.

Spitse ziet parallel met vorig WK na identieke treffer
© Pro Shots
Nederland
Nederland
1 - 0
Portugal
Portugal

Met Spitse centraal in de verdediging werd er weinig weggegeven tegen de Portugese vrouwen. 'Het was niet zozeer billenknijpen. Portugal was dreigend richting onze goal, maar ze hebben niet echt grote kansen gecreëerd. Ik denk dat Daphne (Van Domselaar, red.) niks te doen heeft gehad. Ze waren wel lange ballen aan het spelen, maar we hadden gewoon controle en dit is een lekkere start', zegt de aanvoerder in gesprek met de NOS.

De Oranje Leeuwinnen lieten in een sterke eerste helft na de genadeklap uit te delen. 'Als we die 2-0 hadden gemaakt, was het helemaal klaar geweest. Maar goed, uiteindelijk hebben wij de nul gehouden en er zelf eentje gemaakt en dat is voldoende voor de drie punten.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Spitse was belangrijk bij de enige treffer van het duel door een corner op het hoofd van Stefanie van der Gragt te deponeren. Zo kon ze wederom een assist bijschrijven uit een standaardsituatie. 'Ik werd nog herinnerd aan het vorige WK. Dat is mooi, maar het belangrijkste is dat wij die drie punten hebben. Mooi extraatje dat ik daarin belangrijk kan zijn met mijn trap, maar uiteindelijk ben ik harstikke blij dat Steef (van der Gragt, red.) ook nog scoort.'

Oranje speelt donderdag de tweede groepswedstrijd van het WK. Dan is wereldkampioen Verenigde Staten de tegenstander.

Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland Vrouwen
Meer over Nederland Vrouwen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.