Spits die 'niets weet van Europees voetbal' staat symbool voor Italiaanse hoop

Roberto Mancini heeft goede hoop dat Italië zich gaat herstellen van de valse start van de EK-kwalificatie. De bondscoach zag in de tweede helft tegen Engeland een 'geweldig' team.

Italië
Italië
1 - 2
Engeland
Engeland

Italië struikelde bij de eerste horde op weg naar het EK in Duitsland. De in de eerste helft opgelopen schade bleek te groot om na rust te herstellen. Engeland liet in het Diego Maradona Stadion de gastheren met lege handen achter; 1-2.

In de ogen van Mancini had Italië een punt verdiend. 'Na rust begonnen we beter druk te zetten, wat we in de eerste helft hadden nagelaten', gaf de keuzeheer uitleg. 'In de tweede helft hebben we een geweldig nationaal team gezien. Dat belooft veel goeds.'

Mancini put moed uit onder andere het debuut van Mateo Retegui. De 23-jarige spits in Argentijnse dienst, die dankzij zijn Italiaanse grootouders de Azzurri kan vertegenwoordigen, luisterde zijn eerste optreden voor Italië op met een doelpunt.

'Hij is jong, heeft slechts vier dagen met ons doorgebracht en weet niets van het Europese voetbal', wijst Mancini op de potentie van de spits van het Argentijnse Tigre. 'Voor rust worstelde hij wat. Het is ook niet makkelijk tegen deze Engelse defensie en zijn ploeggenoten boden hem ook niet genoeg steun. Na rust was het anders. Hij bewoog ook beter en pikte zijn doelpuntje mee.'

Retegui was natuurlijk gelukkig met die goal. 'Ik ben triest vanwege de nederlaag, maar zeer blij met mijn debuut. Ik voel me zo trots, ook voor mijn familie, dat ik deze kleuren mag dragen. Ik had graag gewonnen bij mijn debuut. We moeten werken om onze fouten te herstellen en de volgende wedstrijd winnen.'