Spilfiguur in Belgisch schandaal sluit geheime deal

Reacties

Dejan Veljkovic gaat zijn aandeel in het Belgische voetbalschandaal uit de doeken doen. De Serviër heeft een geheime deal gesloten met de Belgische justitie in ruil voor strafvermindering.

Spilfiguur in Belgisch schandaal sluit geheime deal

Veljkovic geldt als een van de belangrijkste verdachten in het politieonderzoek Propere Handen naar fraude en omkoping in het Belgische voetbal. De Servische spelersmakelaar wordt verdacht van witwaspraktijken, lidmaatschap van een criminele organisatie en omkoping. Hij zit sinds begin oktober vast.

Volgens zijn advocaat Kris Luyckx (foto) gaat Veljkovic volledige openheid van zaken geven. De aanhouding en de tijd in de cel hebben de zaakwaarnemer ertoe gebracht spijtoptant te worden. 'Hij is meer dan tien kilo afgevallen in gevangenis en dreigde het enige kind van de rekening te worden. Dus dacht hij: "Ik ga langs de andere zijde staan en volledige medewerking verlenen"', aldus zijn raadsheer. 'Hij werkte in een sector waar normloosheid de norm was en kon niet terug. Maar hij is niet de enige verantwoordelijke.'

Veljkovic hoort dinsdag of hij onder voorwaarden wordt vrijgelaten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.