Spierings staat voor vertrek uit Bulgarije na interesse uit Tweede Bundesliga

Reacties

Het Bulgaarse avontuur van Stijn Spierings bij Levski Sofia lijkt zich te gaan beperken tot een half jaar, nu de 24-jarige middenvelder zich in de belangstelling heeft gespeeld van clubs uit de Duitse Tweede Bundesliga.

Spierings staat voor vertrek uit Bulgarije na interesse uit Tweede Bundesliga
© Pro Shots

Spierings verruilde in januari RKC Waalwijk voor Levski Sofia, dat ruim vijf ton voor hem betaalde. De speler koos voor de Bulgaarse topclub vanwege de samenwerking met trainer Petar Hubchev, oud-international van Bulgarije en voormalig speler van Hamburger SV en Eintracht Frankfurt, en de kans op Europees voetbal. Spierings kwam tot vijf wedstrijden, waarin hij wel twee keer scoorde, maar raakte op het tweede plan toen Hubchev moest vertrekken. Levski Sofia staat sowieso voor een totale verandering, ook in de leiding van de club.

Hoewel Spierings niet weg hoeft, heeft hij wel oren naar een vervolgstap van zijn carriere in de Tweede Bundesliga. Verschillende clubs volgen hem al een tijd. 'Ik heb het hij Levski goed naar mijn zin', zegt Spierings, 'ook al is het nu even onrustig bij de club. Maar ik heb ook altijd graag in Duitsland willen spelen. Ik wacht nu af hoe de interesse zich verder ontwikkelt. Ik heb in ieder geval geen spijt van mijn avontuur bij Levski. Het is een grote club en het is altijd goed als je zo'n ervaring kunt opdoen. Alleen loopt het soms niet zoals je verwacht, dan is het soms goed verder te kijken, zeker als er dan ook nog eens belangstelling is van een aantal mooie clubs.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.