Spelersvrouwen niet te spreken over Emery, eigen kok voor Dembélé

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Spelersvrouwen niet te spreken over Emery, eigen kok voor Dembélé

Unai Emery is niet te benijden. De Spanjaard moet na de 3-1 nederlaag bij Real Madrid vrezen voor zijn baan als trainer van Paris Saint-Germain. De kritiek op zijn (tactische) keuzes komt ook uit (on)verwachte hoek. Twee spelersvrouwen spuwen op Instagram hun gal. Jorgelina Cardoso is niet te spreken over de rol van haar man Ángel Di Maria, die op de bank bleef in Madrid. 'Maar blijkbaar begrijpen vrouwen niets van voetbal', schrijft ze na haar klaagzang. Ook Bella Silva, vrouw van bankzitter Thiago Silva, is allerminst gelukkig met Emery. 'Tactiek? Welke tactiek.'

• Opmerkelijk nieuws rond Ousmane Dembélé. De aanvaller van Barcelona zou een privé-kok aangewezen gekregen hebben van de club omdat hij aanpassingsproblemen heeft en te veel fastfood en ongezonde maaltijden eet. De met blessures kwakkelende Fransman moet volgens Mundo Deportivo van de kok gebruikmaken nadat hij een butaangasfles via de club had besteld voor een barbecue bij hem thuis. Dat was voor de club aanleiding om de twintigjarige dribbelaar wat meer te gaan begeleiden.

'Ik heb mijn contract verlengd om voor een lange tijd te blijven. Ik ben de club erg dankbaar dat ze vertrouwen in me hebben gehouden na drie operaties. Dat zal ik nooit vergeten.'
Kevin Strootman is zijn club AS Roma nog altijd dankbaar dat ze hem zijn blijven steunen na drie zware knieblessures. De middenvelder lag er bijna twee jaar uit, maar is uiteindelijk sterk teruggekomen. De voormalig speler van Sparta Rotterdam, FC Utrecht en PSV heeft daarom zijn contract bij de Romeinen verlengd.

• Een merkwaardig moment op het perspraatje van Chelsea-manager Antonio Conte. De Italiaan krijgt een Manchester United-shirt aangeboden met zijn naam erop en gesigneerd door niemand minder dan José Mourinho. Conte kan de actie echter niet waarderen. 

Cristiano Ronaldo zette Real Madrid woensdagavond met een wel heel bijzonder genomen strafschop naast Paris Saint-Germain. De bal wipte vlak voordat de Portugees schoot op, doordat de linkervoet van Ronaldo er net naast landde. Voormalig Engels topscheidsrechter Graham Poll vindt dat de strafschop niet had mogen tellen, zei hij tegen The Daily Mail. Bekijk het moment hieronder.

'Ik had de wereldbeker graag aan Buffon gegeven'
Gianni Infantino is behoorlijk verdrietig door het feit dat Italië dit jaar niet op het WK verschijnt. Dat betekent ook dat keeper Gianluigi Buffon er niet bij is. Zijn laatste WK heeft de routinier dus al gespeeld. Mocht Buffon stoppen, is er al een baan voor hem beschikbaar. 'Of er een functie voor hem is bij de FIFA? Ik breng persoonlijk een bezoekje om hem binnen te halen.' (La Gazzetta dello Sport)

• Hij is inmiddels al bijna tien jaar weg uit Nederland: Heurelho Gomes. De ex-keeper van PSV viert donderdag zijn 37ste verjaardag. Tegenwoordig keept de Braziliaan bij het Engelse Watford.

• Feyenoord-icoon Coen Moulijn zou donderdag 81 zijn geworden. De legendarische linksbuiten overleed op 4 januari 2011 op 73-jarige leeftijd.

• Uitgerekend op Valentijnsdag is Feyenoorder Sam Larsson vader geworden van zijn eerste kind. Blanca Larsson werd toevallig genoeg precies negen maanden geboren nadat Feyenoord kampioen werd.

Rebecca you are beyond amazing! Thank you for the best Valentine's Day ever and welcome Blanca ♥️

Een bericht gedeeld door Sam Larsson (@samlarssonofficial) op

'Als ik ze in volgorde moet zetten, plaats ik De Bruyne boven Scholes, Giggs en Beckham. Maar ik kan niet geloven dat ik dat net heb gezegd.'
Michael Owen probeert Kevin De Bruyne te vergelijken met het legendarische trio van Manchester United, maar vindt dat de Belg van Manchester City beter is. 'Beckham had bijvoorbeeld een geweldige traptechniek, maar hij had niet het spelinzicht van De Bruyne.' (site van de Premier League)

'Virgil van Dijk was als een man onder de jongetjes.'
Jamie Carragher kan als Liverpool-legende zijn geluk niet op na de geweldige overwinning van zijn club in de Champions League. The Reds versloegen FC Porto in Portugal met klinkende cijfers: 0-5. Het leverde een boel spelers een compliment op van de oud-verdediger, Van Dijk werd ook geroemd.

• Een moeilijke periode breekt aan voor Remo Freuler. De middenvelder van Atalanta Bergamo is fan van Borussia Dortmund en speelt uitgerekend tegen die club in het Europa League-toernooi. 'Gelukkig zijn we hier niet om alleen maar vanaf de tribune toe te kijken', zei de Zwitser op de persconferentie voor het duel in Duitsland.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.