Spelersvakbond: racisme-incident Jans had niets te maken met meezingen

De Amerikaanse spelersvakbond MLS Players Association (MLSPA) stelt dat de gang van zaken rond het racisme-incident rond Ron Jans verkeerd is weergegeven in media.

Spelersvakbond: racisme-incident Jans had niets te maken met meezingen
© Pro Shots

Jans, die dinsdag zijn taken neerlegde bij FC Cincinnati, zou tijdens het zingen van een liedje in de kleedkamer het woord nigger hebben gebruikt. Volgens de MLSPA is daar niets van waar. 'We zijn ongelooflijk teleurgesteld in deze pogingen om het publiek te manipuleren met valse verklaringen en het strategisch lekken naar de pers', schrijft de organisatie.

'Het verhaal dat het ging om het zingen van een liedje is totaal onwaar, ondanks de bewering van de trainer', vervolgt het statement. 'Wat ook niet klopt is dat één of meerdere spelers een klacht hebben ingediend. Dit zorgt er alleen maar voor dat de atmosfeer nog giftiger wordt. Dit zijn duidelijke pogingen om de waarheid te manipuleren en de personen die willen dat dit onacceptabele gedrag stopt te intimideren.'

Cincinnati meldde dinsdag op de clubwebsite dat Yoann Damet als interim-trainer fungeert en dat algemeen directeur Gerard Nijkamp op zoek gaat naar een nieuwe trainer. De Nederlander haalde onlangs nog Locadia naar de club. Ook Siem de Jong is op weg naar Cincinnati.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Cincinnati
Meer over Cincinnati