Spelersraad Oranje draagt Ten Cate voor als opvolger Koeman

Reacties

Als het aan de spelersraad van het Nederlands elftal ligt, wordt Henk ten Cate de nieuwe bondscoach. Dat maakte Kees Jansma bekend tijdens de online talkshow van Voetbal International. De KNVB is op zoek naar een opvolger van Ronald Koeman, die naar Barcelona vertrok.

Spelersraad Oranje draagt Ten Cate voor als opvolger Koeman
© Pro Shots

De aanpak van Koeman bij Oranje viel bijzonder goed in de smaak bij de spelers. Vandaar dat een deel van de spelersraad, die bestaat uit Virgil van Dijk, Kevin Strootman, Ryan Babel, Matthijs de Ligt en Daley Blind, de KNVB-directie liet weten op de ingeslagen weg verder te willen.

Tijdens die meeting kregen ook de stafleden lof toegezwaaid. Interim-bondscoach Dwight Lodeweges wordt intern geroemd vanwege zijn tactisch inzicht, zijn kennis en zijn omgang met spelers en staf.

Ten Cate, die met Lodeweges voetbalde en later met hem in zijn trainersstaf werkte, was tot 11 februari trainer van Al-Ittihad. Eerder was hij al eens dicht bij het bondscoachschap, maar na een chaotische procedure van toenmalig technisch directeur Hans van Breukelen werd uiteindelijk Dick Advocaat aangesteld.

Poll (gesloten) Hoe eindigt Nederland - Italië?
  • 63% Nederland wint (1.473 stemmen)
  • 25% Gelijkspel (591 stemmen)
  • 12% Italië wint (292 stemmen)
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.