Spelersbudget PEC zakt met 1,2 miljoen euro

Reacties

PEC Zwolle wordt hard geraakt door de coronacrisis. Technisch manager Mike Willems laat in gesprek met VI weten dat het spelersbudget met 1,2 miljoen euro teruggaat. Bovendien kan de club, na overleg met de spelersraad, geen riante transfersommen meer betalen.

Spelersbudget PEC zakt met 1,2 miljoen euro
© Pro Shots

Net als veel andere Eredivisie-clubs heeft PEC de laatste weken een jasje uitgedaan. Het betekent dat Willems met een kleinere portemonnee de transfermarkt op moet. Het was een van de redenen waarom FC Volendam-verdediger Gijs Smal niet voor PEC, maar voor FC Twente koos.

'Uit de feedback die we hebben gekregen bleek ons aanbod te laag én had hij in Enschede meer uitzicht op speelminuten. Bij ons had hij moeten concurreren met Kenneth Paal en tegelijkertijd kunnen wennen aan het niveau. Onderschat de stap van de Keuken Kampioen Divisie naar de Eredivisie niet. Vorig jaar kwam Sam Kersten over van FC Den Bosch. Die stond op de eerste training over te geven in de bosjes. Het niveau en tempo lag veel hoger. Uiteindelijk heeft Sam het goed opgepakt en aardig wat wedstrijden gespeeld.'

De salarissen in Zwolle zijn teruggeschroefd en ook riante transfersommen lijken verleden tijd. 'Toen wij de spelers vroegen om een tijdelijke salarisverlaging, hebben we met de spelersraad afgesproken geen (grote) transfersommen te betalen. Bovendien is ons spelersbudget ten opzichte van vorig seizoen met 1,2 miljoen euro teruggegaan. We respecteren de contracten die de jongens hebben. Nieuwe spelers gaan echter andere salarissen verdienen dan wat hier in het verleden is betaald.'

Eerder deze week wist PEC wel Rico Strieder definitief over te nemen van FC Utrecht. De Domstedelingen gunden de Duitse middenvelder, die nog een eenjarig contract had, een nieuwe sportieve uitdaging en vroegen zodoende niet om de hoofdprijs.

Lees hier meer over de situatie bij onder meer PEC Zwolle:

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer PEC Zwolle
Meer over PEC Zwolle
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.