Spelers Feyenoord in conflict met directie over loonoffer

Reacties

De directie van Feyenoord is lijnrecht tegenover een deel van de spelersgroep komen te staan tijdens de gesprekken over het nieuwe loonoffer dat de club de voetballers heeft gevraagd.

Spelers Feyenoord in conflict met directie over loonoffer
© Pro Shots

Algemeen directeur Mark Koevermans (foto), td Frank Arnesen en CFO Pieter Smorenburg kwamen vanochtend de plannen toelichten, maar die vielen totaal verkeerd. Feyenoord wil de spelers dwingen tot een loonoffer en denkt dat op economische gronden te kunnen. De voetballers gaan op hun beurt daarmee niet akkoord.

Feyenoord dreigt in financiële problemen te komen nu de club na dit seizoen seizoenkaarthouders en zakelijke klanten moet compenseren. De club hoopt dat een groot deel afziet van restitutie, maar dan nog moeten de Rotterdammers zelf ook verregaande maatregelen nemen. Een daarvan is een loonoffer, iets dat Feyenoord al eerder vroeg en toen voor elkaar kreeg. Die afspraak verliep op 31 december 2020. Waar trainer Dick Advocaat wel akkoord gaat met hernieuwde salarisvermindering, ligt dat bij de spelers anders.

Het is nog onbekend hoe Feyenoord dit probleem denkt op te lossen, maar Advocaat vreest dat het conflict kan overslaan naar het veld. De groep heeft al te maken met de teleurstelling van de bekeruitschakeling tegen SC Heerenveen. Feyenoord moet alles in het werk stellen Europees voetbal af te dwingen. Zelfs voorronde Champions League is nog mogelijk, terwijl de derde plaats wellicht recht geeft op voorronde Europa League, mits Ajax kampioen wordt en de beker wint. Anders komt Feyenoord in de Conference League terecht, mocht het zich plaatsen.

Advocaat en zijn staf geloven in een goed einde van het seizoen. Het conflict over het loonoffer komt op het verkeerde moment. De staf vreest dat het zou kunnen afleiden in strijd om Europees voetbal.

Bekijk hier al onze video's
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.