Speler van de Week: zelfs op kunstgras geniet voorbeeld Robben volop

Reacties

Het was zondag de middag van Arjen Robben tijdens FC Emmen-FC Groningen. De 37-jarige aanvaller stond na maanden weer in de basis en stal de show met twee assists. Maar niet alleen daarom is Robben VI's Speler van de Week van speelronde 32 met een 8 als cijfer.

Speler van de Week: zelfs op kunstgras geniet voorbeeld Robben volop
© Pro Shots
FC Emmen
FC Emmen
0 - 4
FC Groningen
FC Groningen

Robben zorgde zondag voor een verrassing door in de basis te staan bij Groningen op bezoek bij Emmen. De 37-jarige aanvaller zei vlak na zijn terugkeer bij de club nog dat hij het zou aankijken als Groningen op kunstgras zou spelen. Maar Robben wilde zó graag, dat hij het plastic veld voor lief nam. 'Ik ben dat gewoon niet gewend', zei de routinier tegen ESPN. 'Maar ik wilde voetballen. We zitten aan het einde van het seizoen, ik dacht: dan maar op kunstgras. Ik had er nog nooit op gespeeld, maar het ging wel oké.'

Zelfs de meest zure voetballiefhebbers zullen zondag met een glimlach naar Robben hebben gekeken. De aanvaller werd door sommigen al afgeschreven toen hij in het begin van het seizoen na twee invalbeurten alweer geblesseerd raakte. 'Robben? Die is passé.' Maar Robben was niet passé. Opgeven komt niet voor in zijn woordenboek. Robben knokte zich terug en werkte maandenlang keihard om weer fit te worden. De beloning volgde afgelopen zondag op De Oude Meerdijk in Emmen. Op kunstgras, zonder publiek. Maar Robben genoot volop.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het begon al tijdens de warming-up, toen Robben met een van de ballenjongens een balletje trapte alsof hij zich klaarmaakte om een zomeravondwedstrijd in de voorbereiding te gaan spelen. Voor een voetballer is het misschien iets kleins, maar de ballenjongen maakte iets mee dat hij nooit zal vergeten. Vervolgens de wedstrijd, waarbij Robben in de eerste helft af en toe nog wat sukkelde, maar Groningen wel met een voorsprong de rust inging door een kopgoal van Bart van Hintum.

De tweede helft was voor Robben, die het liefst tachtig minuten volhield. Hij sneed een vrije trap aan die door Alessio Da Cruz werd binnengetikt en tien minuten later gaf hij opnieuw een goede steekpass op zijn ploeggenoot die er 0-3 van maakte. Groningen kwakkelde wat met drie nederlagen op rij, maar in Emmen werd de ploeg bij de hand genomen door Robben, die zelf nog het meest blij was met de goals. Zijn gebaar na de derde treffer was veelzeggend: doorgaan. Robben wilde meer.

Na afloop van de wedstrijd kwamen de emoties los bij Robben. 'Ik wil de club helpen en ik wil voetballen. Als het mag en het lukt, dan ben ik heel blij. Dit doet me veel. Het was een harde weg. Ik hoopte erop en ik had er meer van verwacht. Het was zwaar en moeilijk, maar ik ben blijven knokken. De beloning moest een keer komen. Ik heb als een kind plezier gehad en was ook nog belangrijk voor de ploeg.'

Topvijf

Het was dringen in de topvijf van deze week, want naast Robben kregen liefst zes andere spelers een 8 als beoordeling. Maarten Stekelenburg stopte een belangrijke strafschop namens Ajax in De Klassieker tegen Feyenoord. Bryan Smeets en Aaron Meijer blonken uit bij Sparta Rotterdam, dat met 3-0 won van Vitesse. Alessio Da Cruz was de man die scoorde uit de twee assists van Robben en buiten de boot vielen Vito van Crooij, die scoorde en twee assists gaf voor VVV-Venlo tegen RKC Waalwijk, en Bart van Hintum, die ook scoorde voor Groningen tegen Emmen.

Speler Club Cijfer
1. Arjen Robben FC Groningen 8,00
2. Maarten Stekelenburg Ajax 8,00
3. Bryan Smeets Sparta Rotterdam 8,00
4. Alessio Da Cruz FC Groningen 8,00
5. Aaron Meijers Sparta Rotterdam 8,00

Algemeen klassement

Riechedly Bazoer, aanvoerder van het VI-klassement, zag zijn gemiddelde iets dalen ten opzichte van vorige week. Voor de verdediger van Vitesse was het een opsteker dat dat ook gold voor achtervolgers Davy Klaassen en Dusan Tadic, waardoor zijn voorsprong niet veel slonk. Aan de spelers in de toptwintig veranderde niets. Wel stegen Philipp Max, Ibrahim Sangaré en Ryan Gravenberch lichtjes.

Positie Speler Club Gemiddelde
1. Riechedly Bazoer Vitesse 6,78
2. Dusan Tadic Ajax 6,70
3. Davy Klaassen Ajax 6,69
4. Owen Wijndal AZ 6,66
5. Philipp Max PSV 6,57
Daley Blind Ajax 6,57
7. Teun Koopmeiners AZ 6,54
8. Ryan Gravenberch Ajax 6.53
Nicolás Tagliafico Ajax 6,53
10. Antony Ajax 6,48
11. Ko Itakura FC Groningen 6,44
12. Donyell Malen PSV 6,43
13. Olivier Boscagli PSV 6,42
14. Kenneth Paal PEC Zwolle 6,40
15. Jacob Rasmussen Vitesse 6,39
16. Ibrahim Sangaré PSV 6,38
17. Abdou Harroui Sparta Rotterdam 6,37
Denzel Dumfries PSV 6,37
19. Remko Pasveer Vitesse 6,33
Joey Veerman SC Heerenveen 6,33
21. Jesper Karlsson AZ 6,32
22. Bruno Martins Indi AZ 6,31
Jordan Teze PSV 6,31
Pawel Bochniewicz SC Heerenveen 6,31
25. Tyronne Ebuehi FC Twente 6,30
Bekijk hier al onze video's
Meer FC Groningen
Meer over FC Groningen
Meer A. Robben
Meer over A. Robben
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.