Speler van de Week: Willem II heeft een nieuw fenomeen in de spits

Reacties

Vangelis Pavlidis hielp Willem II zondag aan de tweede Eredivisie-zege van het seizoen. De twintigjarige spits leidde de Tricolores langs Fortuna Sittard en is de VI Speler van de Week.

Speler van de Week: Willem II heeft een nieuw fenomeen in de spits

Twee weken geleden pakte Pavlidis al het zilver in deze verkiezing. Ook in het openingsweekend van de Eredivisie was de Griek namelijk goed voor twee doelpunten, maar zijn heldenrol tegen PEC Zwolle werd overtroffen door een ontketende Gyrano Kerk. Deze week gaat Pavlidis er wel met de ereprijs vandoor.

Na een klein half uur versierde de aanvaller een strafschop, die hij vervolgens zelf benutte. Op slag van rust kopte hij zijn tweede van de avond binnen uit een hoekschop van die andere Griekse uitblinker: Marios Vrousai. Pavlidis staat nu op vier Eredivisie-goals in minder dan 180 minuten en daarmee lijkt een nieuw Willem II-fenomeen geboren.

Afgelopen seizoen waren Fran Sol en Alexander Isak de goudhaantjes in Tilburg. De Spanjaard en Zweed haalden een indrukwekkend niveau in de punt van de aanval en hebben met Pavlidis nu een waardige opvolger. Het knappe van de Griek is dat hij van nature niet eens een spits is. Na zijn komst vanuit VfL Bochum in januari stond hij in eerste instantie linksbuiten bij Willem II, terwijl hij in Duitsland ook wel eens als rechtsbuiten of aanvallende middenvelder werd gebruikt.

'Hij kan op meerdere posities uit de voeten, maar zolang hij blijft scoren, maakt het mij niet uit waar hij speelt', reageerde Willem II-trainer Adrie Koster bij FOX Sports met een knipoog. 'Hij was vorig jaar ook al belangrijk en vult het goed in, in de spits.' De goalgetter zelf spreekt liever met zijn voeten. 'Ik doe gewoon mijn werk. Sol en Isak deden het hier heel goed, ik wil het ook goed doen', was de simpele conclusie van de topscorer van de Eredivisie.

Willem II deed via social media alvast een oproep aan de nieuwe bondscoach van Griekenland: John van 't Schip. Pavlidis, die voor Jong Griekenland op drie goals in twee interlands staat, zal ongetwijfeld op het lijstje van de Nederlander staan.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Topvijf van de week

Net als Pavlidis kregen ook Nikolai Laursen en Mohamed Rayhi een 7,5 voor hun optreden in speelronde 3. Laursen was opnieuw de uitblinker bij FC Emmen, dat een knappe 2-0 zege boekte op SC Heerenveen. Rayhi bezorgde Sparta Rotterdam met twee treffers hoogstpersoonlijk een 1-2 overwinning op ADO Den Haag. Ridgeciano Haps was het lichtpuntje bij Feyenoord tegen FC Utrecht, terwijl Haris Vuckic met twee doelpunten belangrijk was voor FC Twente in het spektakelstuk tegen RKC Waalwijk.

Speler Club Beoordeling
Vangelis Pavlidis Willem II 7,5
Nikolai Laursen FC Emmen 7,5
Mohamed Rayhi Sparta Rotterdam 7,5
Ridgeciano Haps Feyenoord 7
Haris Vuckic FC Twente 7

Algemeen klassement

Pavlidis is ook de leider in het algemeen klassement. Daarvoor komen spelers in aanmerking die tenminste tweederde van de gespeelde Eredivisie-duels in actie kwamen. Dat vertekent nu natuurlijk nog wat, maar het geeft wel een indicatie van welke spelers het seizoen goed begonnen zijn. Pavlidis is overigens de enige Willem II-speler in de top-22 van het klassement.

Speler Club Gemiddelde
1. Vangelis Pavlidis* Willem II 7,5
2. Nikolai Laursen FC Emmen 7
Lisandro Martinez Ajax 7
Mitchell van Bergen SC Heerenveen 7
Donny Van de Beek Ajax 7
6. Mauro Junior Heracles Almelo 6,83
Dusan Tadic Ajax 6,83
Issah Abass FC Utrecht 6,83
Calvin Stengs AZ 6,83
Mohamed Rayhi Sparta Rotterdam 6,83
Gyrano Kerk FC Utrecht 6,83
Bryan Smeets Sparta Rotterdam 6,83
13. Timo Baumgartl* PSV 6,75
David Neres Ajax 6,75
15. Remko Pasveer Vitesse 6,67
Willem Janssen FC Utrecht 6,67
Tim Coremans Sparta Rotterdam 6,67
Kenneth Vermeer Feyenoord 6,67
Thulani Serero Vitesse 6,67
Steven Berghuis Feyenoord 6,67
Fredrik Midtsjø AZ 6,67
Bart Vriends Sparta Rotterdam 6,67

*Kwam maar twee van de drie duels in actie

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Willem II
Meer over Willem II
Meer V. Pavlidis
Meer over V. Pavlidis
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.