Speler van de Week: Toornstra bevrijdt Feyenoord in Venlo

Reacties

Jens Toornstra leidde zondag de zege van Feyenoord op bezoek bij VVV-Venlo in en bepaalde de eindstand op 0-3. Op het sterke optreden van de middenvelder volgt nu een beloning. Toornstra is VI's Speler van de Week van speelronde 12.

Speler van de Week: Toornstra bevrijdt Feyenoord in Venlo
© Pro Shots
VVV-Venlo
VVV-Venlo
0 - 3
Feyenoord
Feyenoord

Toornstra opende de score met een fraaie treffer, waarmee er in de 69ste minuut een last van de Rotterdamse schouders viel. Uiteindelijk bepaalde de middenvelder de eindstand ook nog op 0-3. 'Twee goals is altijd lekker. Alleen wel als het gepaard gaat met een overwinning. Deze hadden we wel weer eventjes nodig', zo doelde hij bij FOX Sports op de zo felbegeerde zege, de eerste in zes duels.

'We waren wel heel dominant, zonder heel grote kansen te creëren', analyseerde Toornstra. 'De goal zat er wel aan te komen, daarna gingen we gelukkig wat vrijer voetballen.' Ook de middenvelder had gezien dat Feyenoord alleen in de beginfase overtuigde. 'We wilden in het eerste kwartier met volle energie in de wedstrijd komen. Of dat daarna weg was? Ik denk niet dat je de hele wedstrijd zo druk kunt zetten. Ik denk dat de energie er de tweede helft ook nog wel was.'

Toornstra stond voor zondag pas op één treffer dit seizoen. De middenvelder scoorde op bezoek bij FC Emmen. In de thuiswedstrijd tegen CSKA Moskou in de Europa League leverde hij daarnaast een assist.

Topvijf speelronde 12
Toornstra kreeg een 8 voor zijn optreden in Venlo en daarmee was hij niet de enige in deze Eredivisie-speelronde. Antony speelde sterk in de thuiswedstrijd van Ajax tegen PEC Zwolle (4-0). De Braziliaan scoorde en leverde twee assists. Ook PSV-doelman Yvon Mvogo maakte een goede indruk, hij keepte sterk tegen FC Utrecht. Deroy Duarte (Sparta Rotterdam) en Teun Koopmeiners (AZ) kenden ook een uitstekende speelronde deze keer.

Speler Club Cijfer
1. Jens Toornstra Feyenoord 8,00
2. Antony Ajax 8,00
3. Yvon Mvogo PSV 8,00
4. Deroy Duarte Sparta Rotterdam 7,50
5. Teun Koopmeiners AZ 7,50

Algemeen klassement
Antony betreedt door zijn goede optreden tegen PEC ook meteen de topdrie van het algemeen klassement. Riechedly Bazoer staat nog altijd bovenaan. Zijn grootste concurrent, Joey Veerman, zakte terug in de wedstrijd van SC Heerenveen tegen Vitesse (1-1). Sparta Rotterdam-middenvelder Abdou Harroui steeg juist en completeert de topdrie. Ook Owen Wijndal (AZ) en Noussair Mazraoui (Ajax) doen het goed in het algemeen klassement.

Speler Club Gemiddelde
1. Bazoer Vitesse 6,92
2. Antony Ajax 6,75
3. Harroui Sparta Rotterdam 6,69
4. Wijndal AZ 6,66
5. Mazraoui Ajax 6,61
Schuurs Ajax 6,61
Tadic Ajax 6,61
8. Max PSV 6,60
9. J. Veerman SC Heerenveen 6,56
10. Blind Ajax 6,55
11. Bochniewicz SC Heerenveen 6,54
12. Gravenberch Ajax 6,53
Tagliafico Ajax 6,53
Traoré Ajax 6,53
15. Koopmeiners AZ 6,50
Paal PEC Zwolle 6,50
17. Drommel FC Twente 6,48
Itakura FC Groningen 6,48
Matusiwa FC Groningen 6,48
Mvogo PSV 6,48
Onana Ajax 6,48
Bekijk hier al onze video's
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Meer J. Toornstra
Meer over J. Toornstra
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.