Speler van de Week: Sol schittert bij wederopstanding Willem II

Reacties

Voetbal International kiest na elke speelronde in de Eredivisie de Speler van de Week. Deze speelronde blonk Fran Sol het meest uit.

Speler van de Week: Sol schittert bij wederopstanding Willem II

Het dreigde een week vol ellende te worden voor Willem II, maar het werd er een van uiterste. De 2-0 nederlaag bij SC Heerenveen in de vorige speelronde bleek enkele dagen later de laatste wedstrijd onder trainer Erwin van de Looi te zijn geweest. De coach stapte donderdag zelf op nadat een deel van de aanhang op had geroepen tot een ontslag.

Een slechter moment voor een wedstrijd tegen de koploper leek er niet te zijn voor de ploeg die in de hoek van de klappen zat; of juist niet. Het gewenste schokeffect kwam er zaterdagavond onder leiding van de doorgeschoven assistent Reinier Robbemond. Het was Sol die met een hattrick - zijn eerste bij Willem II - schitterde tegen PSV.

Zijn mooiste goal was ongetwijfeld die in de 59ste minuut. De Spanjaard kreeg vlak buiten het strafschopgebied alle tijd en ruimte van Nicolas Isimat-Mirin en profiteerde met een perfecte uithaal rechts onder in de hoek. Bij twee strafschoppen liet de 25-jarige spits vervolgens Jeroen Zoet ook nog kansloos, waardoor de droomavond voor Sol met drie goals compleet was.

Sol glunderde na de 5-0 zege in de catacomben van trots met de wedstrijdbal in zijn hand. De aanvaller had niet de gelegenheid het te vieren met de fans, omdat vanuit de spelersgroep besloten was de supporters niet uitgebreid te bedanken na de protesten tegen Van de Looi.

Voor Sol komt het moment in de schijnwerpers in het Koning Willem II Stadion later dit seizoen mogelijk alsnog. Met dertien goals is de scherpschutter momenteel samen met Hirving Lozano gedeeld topscorer van de Eredivisie. Die titel moet de bekroning worden van zijn tweede seizoen in Tilburgse dienst. Het is tegelijkertijd een prijs die alleen echt zal tellen voor Sol als Willem II degradatie ontloopt. De nummer vijftien van de Eredivisie heeft nu een marge van vijf punten ten opzichte van de degradatiezone. Ten opzichte van de concurrentie heeft Willem II één groot voordeel: een messcherpe spits.

Topvijf van de week

Door de sensationele zege op PSV domineert Willem II ook de topvijf van de speelronde. Ben Rienstra was met twee goals belangrijk en Elmo Lieftink en Fernando Lewis blonken uit in de duels en met hun drive. Manu García maakt de volledig Brabantse elitegroep compleet. De Spanjaard toonde in Den Haag zijn technische klasse en had met zijn goede spel een groot aandeel in de 0-2 zege van NAC bij ADO.

# Speler Club Cijfer
1. Fran Sol Willem II 9
2. Ben Rienstra Willem II 8,5
3. Elmo Lieftink Willem II 8
4. Fernando Lewis Willem II 8
5. Manu García NAC Breda 7,5

Algemeen klassement

AZ-middenvelder Fredrik Midtsjø blijft na de 2-1 nederlaag in De Kuip de koploper in het algemeen klassement, gevolgd door PEC Zwolle-smaakmaker Ryan Thomas en collega Alireza Jahanbakhsh. Luuk de Jong is na de afstraffing van PSV tegen Willem II (5-0) buiten de topdrie gevallen.

# Speler Club Gemiddelde
1. Fredrik Midtsjø AZ 6,63
2. Ryan Thomas PEC Zwolle 6,6
3. Alireza Jahanbakhsh AZ 6,58
4. Luuk de Jong PSV 6,55
5. Jeroen Zoet PSV 6,54
6. Teun Koopmeiners AZ 6,53
7. Hirving Lozano PSV 6,5
8. Frenkie de Jong Ajax 6,47
9. Santiago Arias PSV 6,46
10. Hakim Ziyech Ajax 6,43
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.