Speler van de Week: Peña laat weer zien hoe goed hij kan voetballen

Reacties

Sergio Peña zat net als FC Emmen in een flinke dip, maar was zondag tegen RKC Waalwijk (3-1) weer ouderwets belangrijk voor de opkrabbelende ploeg van Dick Lukkien. Peña kreeg voor zijn optreden een 8,5 en is VI's Speler van de Week.

Speler van de Week: Peña laat weer zien hoe goed hij kan voetballen
© Pro Shots

Emmen gaf zondag dankzij een historische bliksemstart een vervolg aan de ongeslagen reeks in de Eredivisie. De voormalige hekkensluiter pakte twaalf punten in de laatste zes duels en mag hopen op handhaving in de Eredivisie. En niet alleen Emmen is volledig opgeleefd, ook Peña is weer de speler die hij vorig seizoen zo vaak was.

In het voortijdig afgebroken Eredivisie-seizoen was Peña nog de man met de hoogste beoordeling van alle spelers in het VI-klassement, maar de Peruviaan kon dit seizoen daar geen vervolg geven. De spelmaker deelde in de malaise die heel Emmen parten speelde en hoorde in november zelfs bij de slechtst beoordeelde spelers van de Eredivisie.

Inmiddels heeft Peña zijn vormdip achter zich gelaten. Eind februari verdiende hij al een uitverkiezing in het Elftal van de Week, toen hij de enige goal maakte in het uitduel met FC Utrecht. En zondag drukte de negenvoudig international van Peru zijn stempel op het thuisduel met RKC door de 2-0 voor te bereiden en zelf de 3-0 te maken.

Vooral bij zijn assist liet Peña weer de klasse zien die hij vorig seizoen zo vaak etaleerde. Met een ragfijne steekpass op Luka Adzic strafte de spelmaker balverlies van RKC-verdediger Melle Meulensteen vakkundig af. Een kwartier later scoorde de Peruviaan zelf, al stopte Kostas Lamprou zijn penalty in eerste instantie nog.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het puike optreden van Peña was het bewijs dat hij zijn dip achter zich heeft gelaten. En daarmee betaalt hij het vertrouwen van Lukkien nu terug. In de winter was het passeren van Peña bijna een wekelijks terugkerend onderwerp op het persmoment. 'Geen discussie, Sergio staat als een van de eersten op papier', was steevast het antwoord van Lukkien.

Dat Peña na zijn vormdip nu weer zo goed speelt, valt volgens Lukkien niet los te zien van de aankopen die Emmen in de winterstop heeft gedaan. 'De compositie van het elftal is sinds januari veel beter op orde, waardoor Sergio veel meer in zijn kracht komt en zijn ballen kwijt kan. Daardoor zie je nu weer hoe goed hij kan voetballen.'

topvijf

Peña was met een 8,5 afgetekend de beste speler van de 28ste speelronde in de Eredivisie. De topvijf wordt gecompleteerd door vier spelers die een 7,5 kregen: Adam Maher, belangrijk voor FC Utrecht tegen ADO Den Haag (1-4), Feyenoord-uitblinker Steven Berghuis en PSV'ers Olivier Boscagli - goed voor twee assists - en Donyell Malen.

Speler Club Cijfer
1. Sergio Peña FC Emmen 8,5
2. Adam Maher FC Utrecht 7,5
3. Steven Berghuis Feyenoord 7,5
4. Olivier Boscagli PSV 7,5
5. Donyell Malen PSV 7,5

algemeen klassement

In het algemeen klassement verstevigde Riechedly Bazoer zijn leidende positie weer enigszins. De Vitesse-blikvanger kreeg een 7,5 voor zijn optreden tegen FC Twente en liep daardoor iets uit op nummer twee Dusan Tadic, die tijdens SC Heerenveen - Ajax werd beoordeeld met een 6,5.

Positie Speler Club Gemiddelde
1. Riechedly Bazoer Vitesse 6,82
2. Dusan Tadic Ajax 6,71
3. Owen Wijndal AZ 6,68
4. Davy Klaassen Ajax 6,64
5. Daley Blind Ajax 6,57
6. Teun Koopmeiners AZ 6,56
Nicolás Tagliafico Ajax 6,56
Antony Ajax 6,56
9. Philipp Max PSV 6,53
Andre Onana Ajax 6,53
11. Ryan Gravenberch Ajax 6,52
12. Perr Schuurs Ajax 6,48
13. Donyell Malen PSV 6,46
Ko Itakura FC Groningen 6,46
15. Olivier Boscagli PSV 6,43
16. Nick Marsman Feyenoord 6,42
17. Jacob Rasmussen Vitesse 6,40
18. Kenneth Paal PEC Zwolle 6,39
19. Ibrahim Sangaré PSV 6,38
20. Joey Veerman SC Heerenveen 6,35
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer FC Emmen
Meer over FC Emmen
Meer Peña
Meer over Peña
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.