Speler van de Week: Oranje-boost maakt Drommel bijna onverslaanbaar

Reacties

FC Twente is dit seizoen weer een factor om rekening mee te houden. Dat komt zeker niet alleen door de flitsende voorhoede, maar ook door de fenomenale vorm waarin Joël Drommel verkeert. De doelverdediger is uitgeroepen tot Speler van de Week van speelronde 9.

Speler van de Week: Oranje-boost maakt Drommel bijna onverslaanbaar
© Pro Shots

Het was alsof de spelers van FC Twente in de beginfase van het duel met PSV zoiets hadden van: Joël, je hebt bij de selectie van Oranje gezeten, laat maar eens zien wat je kunt. Telkens weer mochten de Eindhovenaren het FC Twente-doel onder vuur nemen en steeds had de sluitpost een redding paraat. Tot Donyell Malen een niet te missen rebound inderdaad niet miste.

Even leek FC Twente rijp voor de sloop, maar Drommel was telkens een sta-in-de-weg. Het zelfvertrouwen dat al ruimschoots aanwezig was bij de keeper heeft door het verblijf van ruim een week bij Oranje een extra boost gekregen.

Zelfs een penalty van Eran Zahavi maakte hij onschadelijk, waarmee hij na Sander Boschker de tweede FC Twente-keeper deze eeuw werd die drie strafschoppen heeft gekeerd in de Eredivisie. 'Ik denk dat ik wel een puntje heb gepakt. Vooral in de eerste helft heb ik veel te doen gehad. Je kan dan ook in de wedstrijd groeien', sprak Drommel na afloop voor de camera van FOX Sports met gevoel voor understatement.

De nog altijd maar 24-jarige keeper zette zijn jubileum luister bij, want rond het treffen met PSV werd hij gehuldigd voor zijn honderdste wedstrijd in dienst van FC Twente. Dit seizoen staat Drommel al op 33 reddingen, waarmee hij slechts aan Kostas Lamprou (48 saves), Luuk Koopmans (42) en Erwin Mulder (35) voorrang hoeft te verlenen. Natuurlijk is het nog ver weg, maar als Drommel zo doorgaat, lonkt wellicht een EK-invitatie. Dan kan hij opnieuw in de voetsporen treden van Boschker, die als FC Twente-speler ondanks zijn gevorderde voetballeeftijd (39) nog naar het WK in Zuid-Afrika mocht en daarmee deel uitmaakte van de 'zilveren' Oranje-ploeg.

Topvijf speelronde 9

Drommel incasseerde een 8 voor zijn glansrol tegen PSV. De Spartanen Lennart Thy en Sven Mijnans completeren met hetzelfde cijfer het podium van de speelronde. Beide spelers hadden een groot aandeel in de royale overwinning op het weerloze ADO Den Haag. Voor Mijnans is het al zijn tweede podiumplek dit seizoen. David Neres, die fraai scoorde namens Ajax, en SC Heerenveen-keeper Erwin Mulder maken de topvijf vol.

Speler Club Cijfer
1. Joël Drommel FC Twente 8,00
2. Lennart Thy Sparta Rotterdam 8,00
3. Sven Mijnans Sparta Rotterdam 8,00
4. David Neres Ajax 7,50
5. Erwin Mulder SC Heerenveen 7,50

Algemeen klassement

In het algemeen klassement nadert Drommel de toptien, maar vormt hij vooralsnog geen bedreiging voor de topdrie. Dusan Tadic leidt de dans, voor Riechedly Bazoer, die afgelopen weekeinde een schorsing uitzat. Verrassend is de derde plaats van Jesper Karlsson, die zich razendsnel heeft aangepast bij AZ.

Speler Club Gemiddelde
1. Dusan Tadic Ajax 7,09
2. Riechedly Bazoer Vitesse 7,00
3. Jesper Karlsson AZ 6,83
4. Philipp Max PSV 6,72
5. Michael de Leeuw FC Emmen 6,71
= Antony Ajax 6,71
7. Václav Cerny FC Twente 6,67
= Nicolás Tagliafico Ajax 6,67
9. Danilo FC Twente 6,64
= Daley Blind Ajax 6,64
11. Jacob Rasmussen Vitesse 6,63
12. Perr Schuurs Ajax 6,59
= Owen Wijndal AZ 6,59
14. Ridgeciano Haps Feyenoord 6,57
15. Joël Drommel FC Twente 6,56
16. Noni Madueke PSV 6,54
17. Noussair Mazraoui Ajax 6,53
= Abdou Harroui Sparta Rotterdam 6,53
19. Pawel Bochniewicz SC Heerenveen 6,50
= Azor Matusiwa FC Groningen 6,50
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer FC Twente
Meer over FC Twente
Meer J. Drommel
Meer over J. Drommel
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.