Speler van de Week: niemand lacht nog om ADO-spits Johnsen

Reacties

Voetbal International kiest na elke speelronde in de Eredivisie de Speler van de Week. Deze week blonk de begin dit seizoen nog vaak uitgelachen ADO Den Haag-spits Bjørn Johnsen het meest uit.

Speler van de Week: niemand lacht nog om ADO-spits Johnsen

Johnsen was in de eerste weken van het seizoen vaak het mikpunt van spot. Waar had ADO die lange, onhandige Noor nu weer vandaan gehaald? Was er in Nederland dan echt niets beters te vinden? Inmiddels is duidelijk dat het halen van Johnsen een schot in de roos is geweest voor ADO.

De 26-jarige aanvaller, geboren in New York, was dit seizoen al goed voor vijftien doelpunten in 31 competitieduels en is één van de pijlers achter het succes van ADO Den Haag in de Eredivisie. Ook tegen FC Twente was Johnsen weer goed voor twee doelpunten, waarmee hij ADO bijna hoogstpersoonlijk een 2-1 overwinning bezorgde.

Inmiddels wordt er dan ook niet meer gelachen om Johnsen. ADO-fans hopen vooral dat de club in staat is om de spits nog een jaar te houden, maar dat zal door zijn ijzersterke spel en golf aan doelpunten nog niet zo'n gemakkelijke opgave worden. De man wiens komst werd bekritiseerd is onmisbaar geworden in Den Haag en verdiende tegen Twente het rapportcijfer 8.

ADO staat op een puike negende plaats in de Eredivisie en moet alleen op basis van doelsaldo SC Heerenveen voor zich dulden op de zo begeerde achtste plek, die plaatsing voor de play-offs met zich meebrengt. In de laatste drie wedstrijden van het reguliere seizoen zal iedereen in Den Haag dan ook hopen op een nieuwe ontploffing van de zo geliefde Johnsen.

Topvijf van de week

Johnsen was niet de enige speler die beloond werd met een 8 na zijn optreden in de afgelopen speelronde. Ook rechtsback Jonas Svensson (AZ) en linksbuiten Bryan Linssen (Vitesse) kijken terug op een ijzersterk optreden. De topvijf wordt verder aangevuld door PSV-smaakmaker Gastón Pereiro en Willem II-steunpilaar Ben Rienstra.


SpelerClubCijfer
JohnsenADO Den Haag8
SvenssonAZ8
LinssenVitesse8
PereiroPSV7,5
RienstraWillem II7,5

Algemeen klassement

In het algemeen klassement is er de nodige verandering in de top. Luuk de Jong lost Alireza Jahanbakhsh af als koploper. Ook Hirving Lozano stuift de aanvaller van AZ voorbij, die van plek één zakt naar de derde plaats. Fredrik Midtsjø en PSV-aanvoerder Marco van Ginkel maken de topvijf compleet. Opvallend is verder dat PSV en AZ liefst zeven spelers leveren voor de toptien.

SpelerClubGemiddelde
1. De JongPSV6,66
2. LozanoPSV6,65
3. JahanbakhshAZ6,65
4. MidtsjøAZ6,6
5. Van GinkelPSV6,56
6. ThomasPEC Zwolle6,53
ZoetPSV6,53
8. KoopmeinersAZ6,52
9. Van BeekFeyenoord6,48
10. ZiyechAjax6,47
11. AriasPSV6,46
12. PadtFC Groningen6,44
13. MonteiroHeracles Almelo6,4
14. BerghuisFeyenoord6,38
15. Manu GarcíaNAC Breda6,37
16. MountVitesse6,36
RienstraWillem II6,37
18. TilAZ6,35
UnnerstallVVV-Venlo6,35
BergwijnPSV6,35
BruinsExcelsior6,35
KoolwijkExcelsior6,35
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.