Speler van de Week: Mo Ihattaren en zijn groeiende grootsheid

Reacties

Met zijn optreden tegen PEC Zwolle (4-1) kroonde Mo Ihattaren zich tot de laatste Speler van de Week in 2019. De PSV'er bewees inmiddels de status van groeibriljant te zijn ontgroeid.

Speler van de Week: Mo Ihattaren en zijn groeiende grootsheid
© Pro Shots

Hij liet zich niet door de sportieve malaise in Eindhoven uit het veld slaan, hij was een van de schamele lichtpuntjes in de donkere PSV-tijden en juist in de onrustige week rond de wisseling van de wacht was hij het die ervoor zorgde dat de eerste seizoenshelft niet met nog meer zorgen voor het nieuwe jaar werd afgesloten.

Hij voorkwam woensdag hoogstpersoonlijk een uiterst pijnlijke uitschakeling in de strijd om de KNVB-beker. Zijn goal in de 118de minuut was op de moeizame avond in Veenendaal de genadeklap voor de amateurs van GVVV en de verlossing voor het ploeterende PSV.

Vier dagen later mocht hij opnieuw de felicitaties in ontvangst nemen. 'Een wereldgoal, zo zou je het wel kunnen noemen', zei hij zaterdag over zijn schitterende treffer tegen PEC Zwolle. Het doelpunt was meer dan alleen de zeer welkome 2-1 voor PSV. Het was ook een volgend bewijs van zijn groeiende grootsheid. Gezegend met een grote dosis (trap)techniek en overzicht weet hij waar de ruimte ligt.

Je zou bijna vergeten dat hij slechts zeventien jaren telt en dit seizoen te maken kreeg met trieste persoonlijke omstandigheden. De leeftijd lijkt slechts een getal. Hij laat zien vroeg volwassen te zijn, in staat te zijn er ook in moeilijke tijden te staan.

De ontwikkeling wordt ongetwijfeld ook in Zeist met genoegen geconstateerd. Hij koos in november voor Nederland als zijn basis voor een interlandcarrière. Die beslissing toverde een brede glimlach op het gezicht van Ronald Koeman. De bondscoach zal nu met terugwerkende kracht nog gelukkiger zijn met die keuze. De PSV'er is een welkom alternatief voor de door blessures van Memphis Depay en Donyell Malen geplaagde Oranje-aanval.

Hij wil er niet te veel op vooruitlopen. Nu is ook voor hem een periode van een zeer welkome rust aangebroken. 'Ik ben heel erg aan vakantie toe. Na alles wat er is gebeurd, is het even lekker om op vakantie te gaan.' Was getekend Mo Ihattaren.

Ihattaren komt belofte na en legt schreeuw na goal uit

Topvijf speelronde 18

Weekuitblinker Ihattaren was niet de enige met een 8 als beoordeling voor het optreden op de laatste Eredivisie-speelronde van 2019. Riechedly Bazoer, Stijn Spierings, Adil Auassar en Hakim Ziyech scoorden ook dat cijfer als persoonlijke kers op de toch al smakelijke overwinningstaart.

Speler Club Cijfer
1. Mo Ihattaren PSV 8,0
2. Riechedly Bazoer Vitesse 8,0
3. Stijn Spierings RKC Waalwijk 8,0
4. Adil Auassar Sparta Rotterdam 8,0
5. Hakim Ziyech Ajax 8,0

Algemeen klassement

In het algemeen klassement heeft Ihattaren zijn marge vergroot op Ajax-verdediger Daley Blind, die zondag verstek moest laten gaan. AZ-aanvaller Calvin Stengs zakte weg naar de (gedeelde) negende plaats.

Speler Club Gemiddelde
1. Mohamed Ihattaren PSV 6,86
2. Daley Blind Ajax 6,75
3. Quincy Promes Ajax 6,65
4. Steven Bergwijn PSV 6,60
Donny van de Beek Ajax 6,60
6. Hakim Ziyech Ajax 6,59
7. Teun Koopmeiners AZ 6,58
8. Chidera Ejuke SC Heerenveen 6,56
9. Mitchell van Bergen SC Heerenveen 6,53
Calvin Stengs AZ 6,53
11. Lisandro Martínez Ajax 6,50
Fredrik Midtsjø AZ 6,50
13. Donyell Malen PSV 6,46
14. Dusan Tadic Ajax 6,44
Mauro Júnior Heracles Almelo 6,44
16. Timon Wellenreuther Willem II 6,42
Joey Veerman SC Heerenveen 6,42
Owen Wijndal AZ 6,42
19. Marco Bizot AZ 6,41
Nicolás Tagliafico Ajax 6,41
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer PSV
Meer over PSV
Meer M. Ihattaren
Meer over M. Ihattaren
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.