Speler van de Week: Menig haalt zijn gram tegen oude liefde

Reacties

Ajax ging zaterdag in de eigen Johan Cruijff Arena onderuit tegen FC Twente. Grote boosdoener was Queensy Menig, die met twee goals voor de 1-2 eindstand zorgde. Hij is VI's Speler van de Week. 

Speler van de Week: Menig haalt zijn gram tegen oude liefde
© Pro Shots
Ajax
Ajax
1 - 2
FC Twente
FC Twente

Vanaf zijn elfde speelde Menig in de jeugd van Ajax. In het seizoen 2014/15 mocht hij ook debuteren in de hoofdmacht van de Amsterdammers. In het bekerduel met JOS Watergraafsmeer deed Menig een helftje mee. Hij viel na rust in voor Davy Klaassen, een van de Ajacieden die hij zaterdag ook op het veld trof. Dat helftje was meteen voldoende om zijn eerste goal voor Ajax te maken in een wedstrijd die met liefst 0-9 werd gewonnen. Niet alleen door de goal van Menig maar vooral ook door zes goals van Arkadiusz Milik.

Datzelfde seizoen zou Menig ook nog drie keer invallen in de Eredivisie terwijl hij in de bekerwedstrijd tegen Urk (0-4) zijn enige volledige wedstrijd voor Ajax 1 zou spelen. Want hoewel hij in het seizoen 2014/15 elf keer scoorde voor Jong Ajax in de (toen nog) Jupiler League besloten de Amsterdammers hem het volgende seizoen te verhuren aan PEC Zwolle.

Na zijn verhuurperiode zou hij niet meer terugkeren in de hoofdmacht van Ajax. Via FC Nantes, Oldham Athletic en opnieuw PEC Zwolle kwam de vleugelaanvaller in de zomer van 2019 zonder club te zitten. FC Twente besloot Menig gratis op te pikken en een nieuwe kans te geven in de Eredivisie, waar hij vorig seizoen één goal maakte in elf wedstrijden.

Dit seizoen staat de teller alweer op vijf goals in negen duels, met zaterdag als absoluut hoogtepunt voor Menig. Nota bene tegen de club die hem een aantal jaar geleden gratis liet vertrekken maakte hij twee goals. 'Het is een heel mooie dag. Ik ben een jongen uit Amsterdam en heb vanaf mijn elfde in de jeugd van Ajax gespeeld. Vandaag keer ik terug in de Arena en dan kun je het maar beter op deze manier doen', aldus Menig.

Topvijf speelronde 10
Met een 8,5 liet Menig vier spelers die een 8 scoorde achter zich. Met twee goals zorgde Ahmed El Messaoudi voor een 1-2 zege op AZ. Zian Flemming en Abdou Harroui waren met allebei één goal belangrijk voor Fortuna Sittard (3-2 zege op Willem II) en Sparta Rotterdam (2-1 zege op FC Emmen). Bij de Limburgers blonk ook linksback George Cox uit.

Speler Club Cijfer
1. Queensy Menig FC Twente 8,50
2. Ahmed El Messaoudi FC Groningen 8,00
3. Abdou Harroui Sparta Rotterdam 8,00
4. Zian Flemming Fortuna Sittard 8,00
5. George Cox Fortuna Sittard 7,50

Algemeen klassement
Bij SC Heerenveen blonk Joey Veerman nog maar eens uit. Door zijn 7,5 zit hij koploper Riechedly Bazoer nu flink op de hielen. Dusan Tadic moest opnieuw terrein prijsgeven en completeert nu het podium. 

Speler Club Gemiddelde
1. Bazoer Vitesse 6,97
2. J. Veerman SC Heerenveen 6,96
3. Tadic Ajax 6,75
4. Max PSV 6,64
5. Harroui Sparta 6,61
Mazraoui Ajax 6,61
Antony Ajax 6,61
8. Wijndal AZ 6,6
Schuurs Ajax 6,6
10. Drommel FC Twente 6,59
11. Blind Ajax 6,58
12. Bochniewicz SC Heerenveen 6,55
Cerny FC Twente 6,55
14. Rasmussen Vitesse 6,53
Traoré Ajax 6,53
16. Matusiwa FC Groningen 6,5
17. Lamprou RKC Waalwijk 6,48
18. Dumfries PSV 6,44
19. Ebuehi FC Twente 6,43
Itakura FC Groningen 6,43
Onana Ajax 6,43
Doekhi Vitesse 6,43
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer FC Twente
Meer over FC Twente
Meer Menig
Meer over Menig
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.