Speler van de Week: Lars Unnerstall, de Duitse reus van VVV

Reacties

Voetbal International kiest na elke speelronde in de Eredivisie de Speler van de Week. Deze speelronde blonk Lars Unnerstall van VVV-Venlo het meest uit.

Speler van de Week: Lars Unnerstall, de Duitse reus van VVV

Statistieken zeggen niet alles in het voetbal, maar in het geval van Unnerstall (28) zijn ze even knap als veelzeggend over het thuisduel met Ajax. De 1.98 meter lange Duitser toonde tegen de Amsterdammers maar weer eens een van de beste keepers in de Eredivisie te zijn. Pas in de absolute slotfase moest de goalie buigen: voor de VAR en Dusan Tadic.

Voorafgaand aan het eerste tegendoelpunt van VVV dit seizoen had Unnerstall keer op keer van scoren afgehouden. In totaal kwam hij uit op liefst acht reddingen. Vorige week waren het er nog zes tegen Willem II (0-1 zege). Ook toen vertolkte de Duitser dus een cruciale rol. Zijn reddingspercentage is al even fraai met 93,3 procent. Met andere woorden: negen van de tien inzetten op zijn doel pakt Unnerstall, het hoogste reddingspercentage in de Eredivisie tot dusver.

In de bespiegelingen over het duel in Venlo sneeuwde de hoofdrol van Unnerstall wat onder in al het VAR-geweld. In de evaluaties van Ajax-coach Erik ten Hag en VVV-coach Maurice Steijn voerde de nieuwe technologie in onze competitie de boventoon, maar beiden stipten wel even uit zichzelf aan dat Unnerstall zo uitblonk.

En hoewel Unnerstall al bij een grotere club had kunnen zitten, past de start van het seizoen precies in wat hij voor ogen had. In zijn imposante debuutseizoen verdiende De Grote Vriendelijke Reus een driejarig contract bij PSV, maar dan wel alleen als hij nog een jaartje bij VVV kon blijven. En dat terwijl Borussia Dortmund, Vitesse, AZ, SC Heerenveen, FC Utrecht en FC Groningen allemaal interesse hadden. Unnerstall stippelde zijn eigen route uit.

En dat blijkt een win-win-win-situatie: Unnerstall kan zich verder ontwikkelen, VVV beschikt over een van de beste keepers in de Eredivisie en PSV krijgt volgend seizoen een rijpere keeper. En mocht Jeroen Zoet volgend seizoen wel vertrekken en Unnerstall deze lijn doortrekken, dan hebben de Eindhovenaren hun eerste keeper en vervanger van Zoet misschien allang binnen.

Spelersprofiel

L. Unnerstall


Geboortedatum:
20 juli 1990
Leeftijd:
33
Geboorteplaats:
Ibbenbüren
Nationaliteit
Duitsland
Lengte:
1,98 m
Gewicht:
103 kg
Huidige club:
FC Twente

Lees in dit interview meer over de uitgebreide carrièreplanning van Lars Unnerstall.

TOPVIJF VAN DE WEEK

Unnerstall was niet de enige uitblinkende keeper. Ook Warner Hahn kwam prima voor de dag, hij hield Vitesse lang van scoren af maar moest uiteindelijk toch capituleren.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

ALGEMEEN KLASSEMENT

Hoewel van een algemeen klassement nog nauwelijks sprake is aangezien er pas twee wedstrijden zijn gespeeld, is met Serero een van de uitblinkers van de eerste weken benoemd. Hij gaat in het klassement voorlopig aan kop met een gemiddelde van 7,5 aangezien hij dat cijfer ook vorige week kreeg na de 5-1 zege op FC Groningen. In onderstaande lijst zijn verder alle spelers met een gemiddelde van een 7 of hoger meegenomen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

* = maar één duel in actie gekomen.

Bekijk hier het totale spelersklassement na de eerste twee speelronden. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.