Speler van de Week: Klopp-oogappel Felix Passlack kwelgeest Feyenoord

Reacties

Fortuna Sittard zorgde zondag voor een spraakmakend resultaat door Feyenoord met 4-2 te verslaan. Een van de uitblinkers bij de plotseling ontketende thuisploeg was Felix Passlack, die is uitgeroepen tot Speler van de Week in speelronde 9.

Speler van de Week: Klopp-oogappel Felix Passlack kwelgeest Feyenoord
© Pro Shots

'Ik kon wel huilen in de wetenschap dat ik deze jongen nooit zou coachen.' In een portret over 'wonderkind' Passlack liet de UEFA enkele jaren geleden onder anderen Jürgen Klopp aan het woord, die als hoofdtrainer van Borussia Dortmund de talentvolle jeugdspelers altijd goed in de gaten hield.

De vleugelverdediger imponeerde in 2016 tijdens de voorbereiding, ruim een jaar na Klopps vertrek, en zijn doorbraak bij Borussia Dortmund leek een kwestie van tijd, zeker na een overtuigend optreden in de strijd om de Duitse Super Cup. Dortmund verloor weliswaar met 2-0 van Bayern München, maar de toen pas achttienjarige Passlack legde Franck Ribéry aan banden. 'Felix is een heel intelligente jongen en de toekomst is aan hem', aldus Lukasz Piszczek in die periode. De routinier was er wel de oorzaak van dat Passlack nooit langdurig de kans kreeg bij BVB en zeker na de komst van Achraf Hakimi was duidelijk dat het talent zijn heil elders moest zoeken in de jacht op speeltijd.

Verhuurperiodes bij 1899 Hoffenheim en Norwich City brachten vervolgens meer teleurstelling dan vreugde, waarna Passlack zich deze zomer meldde in Sittard, als een van de vele nieuwe gezichten bij Fortuna. In het duel met Feyenoord had Passlack zijn Super Cup 2016-vorm te pakken. Als wingback was hij van de eerste tot de laatste minuut een kwelgeest voor de kwetsbare Rotterdammers.

Ook een microfoon moest eraan geloven: na een van de Fortuna-treffers schopte Passlack het materiaal van FOX Sports omver. 'De rekening kunnen jullie mijn kant opsturen', grapte de Duitser, wiens contract met Dortmund in 2020 afloopt. Met andere woorden: de komende maanden móet Passlack zich in de kijker spelen. Zodat de mooie woorden van Klopp niet als anekdote gaan fungeren bij een kroniek over een mislukt talent.

Topvijf speelronde 9

Fortuna Sittard levert naast Passlack nog twee andere spelers in de topvijf: Mark Diemers en Amadou Ciss sleepten beiden een 8 in de wacht. Steven Bergwijn en Donyell Malen werden ook met dit cijfer beloond. De PSV'ers imponeerden tijdens het thuisduel met VVV-Venlo. Alle andere spelers kregen maximaal een 7,5.

Speler Club Cijfer
1. Felix Passlack Fortuna Sittard 8,5
2. Steven Bergwijn PSV 8,0
3. Donyell Malen PSV 8,0
4. Mark Diemers Fortuna Sittard 8,0
5. Amadou Ciss Fortuna Sittard 8,0

Algemeen klassement

In het klassement gaat Mohammed Ihattaren nog altijd aan de leiding. De middenvelder van PSV, die wegens droevige familieomstandigheden ontbrak tegen VVV-Venlo, blijft zijn ploeggenoot Malen voor. Ajacied Lisandro Martínez maakt het podium vol. Op plek zeven is Heraclied Mauro Júnior de hoogst genoteerde speler die niet uitkomt voor Ajax of PSV.

Speler Club Gemiddelde
1. Mohammed Ihattaren PSV 7,08
2. Donyell Malen PSV 6,83
3. Lisandro Martínez Ajax 6,81
4. Daley Blind Ajax 6,78
5. Timo Baumgartl PSV 6,75
Donny van de Beek Ajax 6,75
7. Mauro Júnior Heracles Almelo 6,72
8. Fredrik Midtsjø AZ 6,69
9. Dusan Tadic Ajax 6,67
Mitchell van Bergen SC Heerenveen 6,67
Bryan Smeets Sparta Rotterdam 6,67
12. Hakim Ziyech Ajax 6,63
13. Calvin Stengs AZ 6,61
14. Teun Koopmeiners AZ 6,56
Nicolás Tagliafico Ajax 6,56
Gyrano Kerk FC Utrecht 6,56
17. Quincy Promes Ajax 6,50
18. Steven Bergwijn PSV 6,44
Abdou Harroui Sparta Rotterdam 6,44
Owen Wijndal AZ 6,44
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.