Speler van de Week: klasse verjaart niet bij Robin van Persie

Reacties

Feyenoord had het zondagmiddag lastig tegen Vitesse, maar andermaal maakte één man het verschil in De Kuip. Robin van Persie bezorgde de Rotterdammers met een prachtige vrije trap de overwinning. De routinier bekroonde daarmee een puike wedstrijd en is de VI Speler van de Week.

Speler van de Week: klasse verjaart niet bij Robin van Persie

Zo'n 45.000 supporters beleefden zondagmiddag een déjà vu in De Kuip. Net als een week eerder tegen FC Utrecht had Feyenoord het lastig tegen Vitesse. De Rotterdammers drongen bij een gelijke stand flink aan, maar misten de finesse om tegen tien Arnhemmers tot écht grote kansen te komen. Net als tegen Utrecht kwam het echter toch nog goed dankzij de 35-jarige rots in de branding.

Waar Van Persie tegen Utrecht in de 87ste minuut met zijn hoofd scoorde, deed hij het tegen Vitesse in de 88ste minuut met een fraaie vrije trap van ruim 25 meter afstand. Doelman Eduardo zette een stap in de verkeerde richting en werd verrast door het kiezelharde én geplaatste schot van de Feyenoorder: 2-1. Die treffer was symbolisch voor de onschatbare waarde die Van Persie momenteel heeft voor Feyenoord.

VI-verslaggever Martijn Krabbendam over de zege van Feyenoord op Vitesse

In mei overwoog hij nog te stoppen als voetballer, maar uit pure liefde voor het voetbal besloot hij er toch nog een seizoen uit te persen. Hier en daar werd er getwijfeld of dat nu wel de juiste beslissing was, maar die twijfel is inmiddels totaal verdwenen. Na zes Eredivisie-duels staat Van Persie op zes doelpunten, met vier daarvan zette hij zijn ploeg op voorsprong.

Feyenoord creëerde niet veel kansen tegen het stugge Vitesse, maar Van Persie heeft geen kansen nodig. Zijn doelpunt was geen toeval, maar een gevolg van bijna twee decennia oefenen. Ooit scoorde hij op vergelijkbare wijze namens Oranje tegen Ivoorkust op het WK 2006 en in de Champions League voor Manchester United tegen Olympiakos. Een paar kleine pasjes op de plaats, de aanloop, het lichaam naar achter, de rechterarm gestrekt voor de balans en dan de precisie in de linkervoet het werk laten doen.

Klasse verjaart niet, zo bewees de routinier in De Kuip. Zelfs op 35-jarige leeftijd is Van Persie eigenlijk onmisbaar voor Feyenoord, maar door zijn onhandige rode kaart zal de bekerwinnaar hem waarschijnlijk minimaal één duel moeten missen. Dat is ook voor de neutrale kijker een verlies.

Topvijf van de week

Naast Van Persie kreeg ook Eric Botteghin een 7,5 voor zijn optreden tegen Vitesse. De verdediger was met een doelpunt en een stabiel defensief optreden belangrijk voor de Rotterdammers. Jerdy Schouten speelde een prima wedstrijd voor die andere Rotterdammers - Excelsior - tegen VVV-Venlo (1-0) en handhaaft daarmee zijn knappe vijfde plek in het algemeen klassement. Doelmannen André Onana en Janis Blaswich waren belangrijk voor respectievelijk Ajax en Heracles Almelo en completeren de topvijf van de week.

Speler Club Cijfer
1. Robin van Persie Feyenoord 7,5
2. Jerdy Schouten Excelsior 7,5
3. Andre Onana Ajax 7,5
4. Eric Botteghin Feyenoord 7,5
5. Janis Blaswich Heracles Almelo 7

Algemeen klassement

Luuk de Jong werd vorige week Speler van de Week en blijft de koploper in het spelersklassement. Hakim Ziyech is de nummer twee met een behoorlijke voorsprong op Nasser El Khayati en Jeroen Zoet. Van Persie staat in het algemeen klassement op een gedeelde vijfde plaats.

Speler Club Gemiddelde
1. Luuk de Jong PSV 7,29
2. Hakim Ziyech Ajax 7,14
3. Nasser El Khayati ADO Den Haag 6,93
- Jeroen Zoet PSV 6,93
5. Jerdy Schouten Excelsior 6,86
- Angeliño PSV 6,86
- Robin van Persie Feyenoord 6,86
8. Matthijs de Ligt Ajax 6,83
9. Steven Bergwijn PSV 6,79
10. Kristoffer Peterson Heracles Almelo 6,71
- Oussama Idrissi AZ 6,71
- Jorrit Hendrix PSV 6,71
13. Tino Susic VVV-Venlo 6,70
14. Daniel Schwaab PSV 6,64
- Danny Post VVV-Venlo 6,64
16. Marco Bizot AZ 6,57
- Hirving Lozano PSV 6,57
- Fran Sol Willem II 6,57
19. Lars Unnerstall VVV-Venlo 6,50
- Sean Klaiber FC Utrecht 6,50
- Nico Tagliafico Ajax 6,50
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.