Speler van de Week: Kerk geeft FC Utrecht weer iets om trots op te zijn

Reacties

Na een valse seizoenstart herpakte FC Utrecht zich zondag op knappe wijze tegen ADO Den Haag. Gyrano Kerk nam de Domstedelingen in een lastige situatie bij de hand en is de eerste VI Speler van de Week van het seizoen 2019/20.

Speler van de Week: Kerk geeft FC Utrecht weer iets om trots op te zijn

Donderdag werd Utrecht op pijnlijke wijze uitgeschakeld door Zrinjski Mostar. Trainer John van den Brom greep in door doelman David Jensen te passeren en hoopte dat zijn ploeg in de Eredivisie zo wél goed van start zou gaan, maar ook in Den Haag ging het helemaal mis. Nog binnen het half uur keek Utrecht tegen een 2-0 achterstand aan. Een nieuwe dreun dreigde, maar toen stond Kerk op.

Nog voor rust trok hij de stand gelijk met twee typische doelpunten. Twee keer stond de 23-jarige aanvaller op de juiste plaats en toonde hij zich het meest gretig om de goal te maken. Die gretigheid kwam ook tot uiting in zijn mediaoptredens achteraf. Toen Kerk bij FOX Sports geconfronteerd werd met het nieuws dat zijn eerste goal op naam kwam van Robert Zwinkels, reageerde hij uiterst verontwaardigd: 'Bizar, echt bizar!'

Het is duidelijk dat Kerk hoge verwachtingen heeft voor het komende seizoen. Vorig jaar was hij met acht goals en negen assists al één van de belangrijkste spelers in de Domstad, maar dit jaar zet hij nog hoger in. Hij is in ieder geval in beide klassementen van de nul af, want halverwege de tweede helft leverde hij ook een piekfijne assist af aan Nick Venema, die de wedstrijd zo in het slot gooide (2-4).

Drie dagen na de blamage in Bosnië gaf Kerk de FC Utrecht-supporters in Den Haag weer iets om enthousiast van te worden.

Topvijf van de week

Speler Club Cijfer
Gyrano Kerk FC Utrecht 7,5
Vangelis Pavlidis Willem II 7,5
Myron Boadu AZ 7,5
Mitchell van Bergen SC Heerenveen 7,5
Remko Pasveer Vitesse 7,5
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer FC Utrecht
Meer over FC Utrecht
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.