Speler van de Week: Katwijkse krijger Kuijt Koning van De Kuip

Reacties

Voetbal International kiest na elke speelronde in de Eredivisie de Speler van de Week. Dirk Kuijt bevrijdde Feyenoord tegen Heracles Almelo en bezorgde zijn geliefde club zo de titel. Hij groeide zondag uit tot dé man van het Eredivisie-weekend.

Speler van de Week: Katwijkse krijger Kuijt Koning van De Kuip

Dirk Kuijt (36) was bij Feyenoord de laatste weken meer bankzitter dan hem lief was. De Katwijker schikte zich in zijn rol. Hij had oog voor het hogere doel, de Nederlandse titel. Hij wachtte op zijn kans. De schorsing voor Tonny Vilhena bood hem die kans om nota bene op de laatste speeldag tegen Heracles Almelo zijn heldenstatus bij Het Legioen nog verder te vergroten.

En dat deed hij, de oude krijger werd binnen één minuut de Katwijkse Koning van de Kuip. Juist de routinier nam zondag de vrees voor een Feyenoord-nachtmerrie weg. 'Dit is het absolute hoogtepunt van mijn carrière', zei Kuijt tegenover VI. 'Hier kan echt geen moment tegenop. Geen WK-finale, geen Champions League-finale, niets. Ik heb bij fantastische clubs mogen spelen in mijn carrière, maar dit is al zó lang mijn droom geweest. Ik besef nu al als geen ander dat dit een unieke prestatie is.'

De topvijf van speelronde 34

NaamClubCijfer
1.Dirk KuijtFeyenoord8
2.Karim El AhmadiFeyenoord7,5
3.Frenkie de JongAjax7,5
4.Davinson SánchezAjax7,5
5.Martin PusicSparta Rotterdam7
'Voor Dirk Kuijt kun je alleen maar diep respect hebben'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.