Speler van de Week: Idrissi en zijn te voorspellen hoofdrol

Reacties

Oussama Idrissi was de uitblinker bij AZ. De 23-jarige buitenspeler kreeg voor zijn optreden tegen RKC Waalwijk een 8 en is VI's Speler van de Week

Speler van de Week: Idrissi en zijn te voorspellen hoofdrol
© Pro Shots

'Gewoon lekker voetballen.' In 2018 was Idrissi duidelijk wat in zijn ogen de basis moet zijn. En dat basisingrediënt proeft hij in Alkmaar. 'Dominant, attractief, een tikkeltje brutaal; dát is AZ.' Die spelvreugde blijft niet alleen beperkt tot hem en is ook dit seizoen duidelijk aanwezig bij de nummer twee van Nederland.

Hij had vaker de schijnwerpers aan jonge honden Myron Boadu en Calvin Strengs moeten laten. Vrijdag waren de rollen omgedraaid. Na de wedstrijd tegen RKC Waalwijk was de aandacht er voor Idrissi.

Tot twee keer gaf hij de Brabantse gasten het nakijken met onder andere een goal á la Robben. Vanaf links naar binnen trekken en dan met rechts uithalen. Idrissi stal vrijdag de show in Alkmaar.

Zijn hoofdrol was mede te danken aan trainer Arne Slot, die de aanvaller voor had gehouden dat de eerste drie minuten een grote voorspellende waarde hadden over de resterende 87 minuten. Tegen RKC was het 'oké', zo vernam Idrissi na afloop van zijn coach. 'Dus dat moet ik vasthouden. Het is soms moeilijk daar balans in te vinden. De ene wedstrijd ben je relaxed, de andere wedstrijd ben je meer gespannen.'

Idrissi staat dankzij zijn productie tegen RKC inmiddels op twaalf treffers in de Eredivisie, waarmee hij clubtopscorer Boadu (13 goals) op de hielen zit. De Marokkaanse international is sowieso al bezig met zijn beste seizoen in zijn carrière met zijn eerste dubbele cijfers ooit. De eerste drie minuten zijn blijkbaar vaker zo goed geweest als zaterdag tegen RKC. De liefhebber is vaker belangrijk.

Topvijf speelronde 21

Idrissi had dit Eredivisie-weekeinde als enige een 8. Teamgenoot Fredrik Midtsjø kwam met een 7,5 in de buurt van de aanvaller, net als Pol Llonch van Willem II.

Speler Club Cijfer
1. Oussama Idrissi AZ 8,0
2. Pol Llonch Willem II 7,5
3. Fredrik Midtsjø AZ 7,5
4. Felix Passlack Fortuna Sittard 7,0
5. Quincy Promes Ajax 7,0

Algemeen klassement

In het algemeen klassement is Mo Ihattaren zijn eerste plaats kwijt. De PSV'er zag zijn gemiddelde wat teruggaan, waardoor de niet spelende Daley Blind hem passeerde. bovendien is Mike Trésor Ndayishimiye (Willem II) langszij gekomen.

Speler Club Gemiddelde
1. Daley Blind Ajax 6,75
2. Mohamed Ihattaren PSV 6,68
Mike Trésor Ndayishimiye Willem II 6,68
4. Donny van de Beek Ajax 6,61
5. Quincy Promes Ajax 6,59
6. Hakim Ziyech Ajax 6,58
7. Lisandro Martínez Ajax 6,53
8. Steven Bergwijn PSV 6,50
Teun Koopmeiners AZ 6,50
Calvin Stengs AZ 6,50
Fredrik Midtsjø AZ 6,50
12. Timon Wellenreuther Willem II 6,48
Mitchell van Bergen SC Heerenveen 6,48
14. Joey Veerman SC Heerenveen 6,47
15. Donyell Malen PSV 6,46
16. Oussama Idrissi AZ 6,45
17. Owen Wijndal AZ 6,43
18. Marco Bizot AZ 6,42
19. Sergio Peña FC Emmen 6,41
20. Mark Diemers Fortuna Sittard 6,40
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer FC Groningen
Meer over FC Groningen
Meer O. Idrissi
Meer over O. Idrissi
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.