Speler van de Week: het kerstgeschenk van Lennart Thy

Reacties

Voetbal International kiest na elke speelronde in de Eredivisie de Speler van de Week. Dit weekend was Lennart Thy van VVV-Venlo de uitverkorene.

Speler van de Week: het kerstgeschenk van Lennart Thy

1507 minuten en één treffer. Dat waren de kille cijfers waar VVV-spits Thy het mee moest doen voor aanvang van het laatste duel van 2017. En hoewel een spits op doelpunten wordt afgerekend, bedriegen die cijfers toch een beetje. VVV-coach Maurice Steijn had immers al eens uitgelegd hoe belangrijk de 25-jarige Duitser is voor de Venlonaren vanwege het vele werk dat hij verzet.

Zondag viel alles in één keer op zijn plaats voor de spits. Hij verviervoudigde zijn aantal competitiedoelpunten en velde zo Heracles Almelo (3-1). Bovendien maakte Thy de woorden van zijn coach waar. Met slimme loopacties achter de Almelose defensie, als aanspeelpunt en vandaag ook eindelijk als eindstation toonde de aanvaller meer te kunnen dan zijn cijfers zouden vermoeden.

Zo leidde Thy bij VVV-Venlo een feestje in en sprak hij van een kerstgeschenk aan iedereen bij de club. De Venlonaren besluiten het fraaie kalenderjaar 2017, waarin de titel in de Jupiler League werd behaald, als koploper van het rechterrijtje. Het puntenaantal (22) is het dubbele van (vermeende) concurrenten als Sparta Rotterdam en Roda JC Kerkrade.

En Thy? Die heeft nóg een reden om tijdens het kerstmaal op te scheppen. Hij is immers niet langer de man van maar één competitiegoal, maar is ook de eerste met een VVV-hattrick in de Eredivisie sinds Maurice Graef in april 1994. Oftewel, met recht: Frohe Weihnachten!

'Thy was echt op dreef en heeft afgerekend met zijn improductiviteit'

De topvijf van speelronde 18

Net als Thy werden ook Hirving Lozano en Erik Falkenburg dit weekend beoordeeld met een 8. David Neres en Angeliño werden gekroond tot Man of the Match bij respectievelijk Ajax-Willem II en NAC Breda-FC Utrecht en completeren daardoor de topvijf van deze speelronde. 

SpelerClubGemiddelde
1. Lennart ThyVVV-Venlo8
2. Hirving LozanoPSV8
3. Erik FalkenburgADO Den Haag8
4. David NeresAjax7,5
5. AngeliñoNAC Breda7,5

Algemeen klassement

Ryan Thomas gaat als lijstaanvoerder van het VI-klassement de winterstop. De Nieuw-Zeelandse middenvelder beleefde een eerste seizoenshelft waarin hij regelmatig imponeerde. Door zijn goede laatste duel heeft David Neres Alireza Jahanbakhsh afgelost als nummer twee. Bekijk hieronder de gehele toptwintig.

SpelerClubGemiddelde
1. Ryan Thomas PEC Zwolle 6,85
2. David Neres Ajax 6,75
3. Alireza Jahanbakhsh AZ 6,68
4. Steven Berghuis Feyenoord 6,67
5. Nicolai Jørgensen Feyenoord 6,63
6. Hirving Lozano PSV 6,59
7. Jeroen Zoet PSV 6,53
7. Marco van Ginkel PSV 6,53
9. Hakim Ziyech Ajax 6,47
9. Santiago Arias PSV 6,47
11. Lasse Schöne Ajax6,46
11. Luuk de Jong PSV 6,46
13. Jürgen Locadia PSV 6,42
13. Jordy de Wijs Excelsior 6,42
13. Luigi Bruins Excelsior 6,42
16. Zakaria Labyad FC Utrecht 6,41
17. Milot Rashica Vitesse 6,4
18. Marco Bizot AZ 6,39
19. Martin Ødegaard SC Heerenveen 6,38
19. Karim El Ahmadi Feyenoord 6,38
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.