Speler van de Week: Harroui schiet uitgerekend tegen Groningen uit zijn slof

Reacties

In wat mogelijk een van zijn laatste wedstrijden voor Sparta Rotterdam was, liet Abdou Harroui de Kasteelheren met een fraaie treffer tegen FC Groningen (1-2) dromen van de play-offs om Europees voetbal. De middenvelder van Sparta kreeg een 8 voor zijn optreden tegen de club die hem vorig jaar nog wilde aantrekken en is VI's Speler van de Week.

Speler van de Week: Harroui schiet uitgerekend tegen Groningen uit zijn slof
© Pro Shots

Daarmee onderstreepte Harroui nog maar eens hoe belangrijk hij voor de ploeg van Henk Fraser is. Afgelopen zomer prijsde de trainer zich al gelukkig dat de jeugdinternational nog een seizoen langer bleef behouden voor Sparta, omdat de club zijn poot stijf hield in de onderhandelingen met Groningen. Dat betaalde zich dubbel en dwars uit.

Harroui trok de sterke lijn van vorig seizoen gewoon door. De 23-jarige Leidenaar is de motor op het middenveld van Sparta. Met een gemiddelde van 42,8 verstuurde passes per duel is hij de man die gemiddeld genomen de meeste passes verstuurt én het meest accuraat (83%). En met 3,2 tackles per duel schuwt hij ook het vuile werk niet.

Maar zo af en toe schiet Harroui ook uit zijn slof. Zondag brak hij de wedstrijd uitgerekend tegen Groningen in de 27ste minuut open met een schitterende knal van afstand waar niemand op had gerekend. Ook Sergio Padt niet. Het bleek de aanzet voor de vijfde zege in de laatste zeven duels, waardoor Sparta opeens mag dromen van Europees voetbal.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Echt vrezen voor degradatie hoefde Sparta dit seizoen niet, maar het realiseren van handhaving was toch vorige week toch reden voor een feestje toen er publiek welkom was op Het Kasteel. Na de winterstop draaide het aanvankelijk met slechts één zege in de periode tussen 16 januari en 5 maart immes niet. Sinds de lente aanbrak, bloeiden ook De Kasteelheren op.

Harroui had een onmiskenbaar aandeel in die opleving. Tegen PEC Zwolle (3-2) en VVV-Venlo (2-0) verzorgde hij al een assist en zondag kwam daar zijn eerste Eredivisie-treffer van 2021 bij. En dus lonkt er nog een heerlijk toetje voor Sparta en kan Harroui in stijl afscheid nemen. Want in de zomer zullen de clubs ongetwijfeld weer aan hem trekken.

topvijf

De concurrentie voor de titel Speler van de Week was groot. Ook Sinan Bakis, drie keer trefzeker voor Heracles Almelo tegen VVV-Venlo (4-0), Fortuna Sittard-uitblinker Lisandro Semedo, en Heracles-topscorer Rai Vloet kregen een 8. ADO Den Haag-spelmaker Nasser El Khayati completeert de topvijf met de 7,5 die hij kreeg voor zijn optreden tegen Feyenoord (3-2).

Speler Club Cijfer
1. Abdou Harroui Sparta Rotterdam 8,00
2. Sinan Bakis Heracles Almelo 8,00
3. Lisandro Semedo Fortuna Sittard 8,00
4. Rai Vloet Heracles Almelo 8,00
5. Nasser El Khayati ADO Den Haag 7,50

algemeen klassement

In het algemeen klassement behield Riechedly Bazoer zijn leidende positie. Ook in de posities onder de Vitesse-verdediger veranderde weinig. Andre Onana is weggevallen doordat de geschorste doelman van Ajax nu te weinig beoordelingen heeft gehad om in aanmerking voor een plek in het klassement. Remko Pasveer (Vitesse) is nu de hoogst genoteerde keeper.

Positie Speler Club Gemiddelde
1. Riechedly Bazoer Vitesse 6,82
2. Davy Klaassen Ajax 6,73
3. Dusan Tadic Ajax 6,71
4. Owen Wijndal AZ 6,66
5. Daley Blind Ajax 6,57
6. Philipp Max PSV 6,54
Teun Koopmeiners AZ 6,54
8. Nicolás Tagliafico Ajax 6,53
9. Ryan Gravenberch Ajax 6,52
10. Antony Ajax 6,48
11. Ko Itakura FC Groningen 6,42
12. Jacob Rasmussen Vitesse 6,41
13. Olivier Boscagli PSV 6,4
Donyell Malen PSV 6,4
15. Kenneth Paal PEC Zwolle 6,37
Remko Pasveer Vitesse 6,37
17. Abdou Harroui Sparta Rotterdam 6,36
18. Ibrahim Sangaré PSV 6,35
Denzel Dumfries PSV 6,35
Joey Veerman SC Heerenveen 6,35
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Sparta Rotterdam
Meer over Sparta Rotterdam
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Meer A. Harroui
Meer over A. Harroui
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.