Speler van de Week: getergde Koopmeiners laat zich zien aan De Boer

Reacties

Het slotakkoord in de wedstrijd tegen FC Twente was voor Teun Koopmeiners de kers op de taart. De aanvoerder van AZ blonk uit tijdens de ruime zege op de Tukkers. Dankzij de 8 die hij daarmee verdiende is hij in speelronde 26 de Speler van de Week van VI.

Speler van de Week: getergde Koopmeiners laat zich zien aan De Boer
© Pro Shots
AZ
AZ
4 - 1
FC Twente
FC Twente

Koopmeiners zette tegen de Twente zoals vanouds de lijnen uit en zette doelman Joël Drommel bij de 3-0 op het verkeerde been met een harde vrije trap. Door een blunder van de doelman, die de bal met zijn handen in het doel werkte, was de derde goal van de Alkmaarders een feit. Bij de 4-1 profiteerde AZ van slordig balverlies van Twente en drukte Koopmeiners af. De rol van de captain in de ruime zege was daarmee flink.

Bondscoach Frank de Boer zat op de tribune in het AFAS Stadion. Hij nam Koopmeiners niet op in zijn voorselectie voor het Nederlands elftal en legde aan de middenvelder uit waarom. Jong Oranje speelt in maart de groepswedstrijden van het EK Onder-21 en De Boer wil dat Koopmeiners daar aan spelen toekomt en zo'n toernooi meemaakt. Bij het grote Oranje is Koopmeiners, zoals meer spelers van Jong Oranje, nog niet zeker van speeltijd.

Koopmeiners sprak al eerder met de bondscoach, vertelde hij zaterdag tegen de NOS. 'We hebben het erover gehad. Het EK met Jong Oranje is een heel mooi podium en het is mooi dat we er weer bij zijn, maar als sporter wil je het hoogst haalbare. Dat is het Nederlands elftal, met alle respect naar Jong Oranje. Uiteindelijk ga je voor het grote Oranje en dat heb ik ook aangegeven. Ik ga niet het hele gesprek op tafel leggen. De keuze is onderbouwd en ik accepteer die. We gaan er een onwijs mooi EK van maken.'

Topvijf

Koopmeiners was een van de vier spelers met een 8. Onder hen Georgios Giakoumakis, de topscorer van de Eredivisie die ondanks een doelpunt met VVV-Venlo verloor van Fortuna Sittard. Bij die laatste club was Mats Seuntjens trefzeker. Ché Nunnely had een grote rol in de 3-1 zege van Willem II, dat zo weer alle hoop heeft op handhaving in de Eredivisie. Doelman Nick Marsman van Feyenoord blonk uit in de topper tegen Feyenoord en kreeg een 7,5. Daarmee noemen we een hoop spelers niet, onder wie Glenn Bijl, Oussama Darfalou en Mario Götze. Ook zij kregen een 7,5.

Speler Club Cijfer
1. Teun Koopmeiners AZ 8,0
2. Georgios Giakoumakis VVV-Venlo 8,0
3. Mats Seuntjens Fortuna Sittard 8,0
4. Ché Nunnely Willem II 8,0
5. Nick Marsman Feyenoord 7,5

Algemeen klassement

Riechedly Bazoer zag zijn voorsprong in het algemeen klassement slinken. De verdediger van Vitesse keerde tegen FC Utrecht terug in de basis, maar pakte bij de winnende Arnhemmers in de tweede helft voor de tweede keer een gele kaart. Ajacied Dusan Tadic en AZ-linksback Owen Wijndal kropen zo dichtbij. De topvier bleef deze speelronde hetzelde. Op plek vijf meldde Antony zich. De aanvaller van Ajax loste PSV-linksback Philipp Max af. Verderop zien we dat Marsman een flinke sprong maakte na zijn goede optreden tegen de Eindhovenaren.

Speler Club Gemiddelde
1. Riechedly Bazoer Vitesse 6,80
2. Dusan Tadic Ajax 6,69
3. Owen Wijndal AZ 6,67
4. Davy Klaassen Ajax 6,64
5. Antony Ajax 6,56
6. Philipp Max PSV 6,54
7. Teun Koopmeiners AZ 6,54
8. Andre Onana Ajax 6,53
9. Daley Blind Ajax 6,52
= Ko Itakura FC Groningen 6,52
11. Nicolás Tagliafico Ajax 6,51
12. Ryan Gravenberch Ajax 6,49
= Perr Schuurs Ajax 6,49
14. Donyell Malen PSV 6,46
15. Nick Marsman Feyenoord 6,43
16. Ibrahim Sangaré PSV 6,41
17. Jacob Rasmussen Vitesse 6,39
18. Olivier Boscagli PSV 6,38
19. Tyronne Ebuehi FC Twente 6,36
20. Joey Veerman SC Heerenveen 6,35
Bekijk hier al onze video's
Meer AZ
Meer over AZ
Meer T. Koopmeiners
Meer over T. Koopmeiners
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.