Speler van de Week: geen woorden, maar daden bij Steven Berghuis

Reacties

Steven Berghuis nam Feyenoord zondagmiddag bij de hand. De rechtsbuiten stond op toen Feyenoord het lastig had in Emmen (1-4) en is de VI Speler van de Week.

Speler van de Week: geen woorden, maar daden bij Steven Berghuis

'Dit moet de norm zijn', stelde Berghuis na de zege op PSV vorige week. De linkspoot gaf het hele seizoen al aan dat Feyenoord veel beter kon dan de ploeg liet zien en tegen de Eindhovenaren kwam het er voor het eerst écht uit. Een week later stond er in Emmen echter een heel ander affiche op het programma. Nicolai Jørgensen en Robin van Persie ontbraken en daarmee miste Feyenoord daadkracht.

Na ruim een uur brak Berghuis de ban. Zijn schot werd door Jan-Arie van der Heijden nog licht beroerd en schonk Feyenoord de zo begeerde voorsprong. Niet veel later was het Berghuis zelf die op het scoreformulier verscheen. Na een pass van Orku Kökcü nam hij de bal briljant aan. Zijn subtiele tikje ging door de benen van verdediger Keziah Veendorp en stelde hem in staat de 0-2 binnen te knallen.

Berghuis miste vervolgens weliswaar een strafschop, maar zijn voorbereidende werk bij de 1-4 was andermaal fraai. 'Deze goal was negentig procent van Stevie', reageerde doelpuntenmaker Kökcü achteraf. Het was alweer de achtste assist van Berghuis dit seizoen, waarmee hij koploper in de Eredivisie is.

De 26-jarige aanvaller haalde in Drenthe als één van de weinige Feyenoord-spelers zijn niveau van een week eerder (Kökcü speelde niet tegen PSV) en voegde daarmee naar goed Feyenoord-gebruik de daad bij het woord.

Topvijf van de week

Net als Berghuis kregen ook Oussama Idrissi, Erick Gutiérrez, Mitchell van Bergen en Giovanni Korte een 7,5. Idrissi leidde AZ vrijdagavond met een goal en een assist naar een 0-3 zege op Fortuna Sittard. Later op de vrijdag eiste Guti de hoofdrol op bij de Mexicaanse avond van PSV. Zaterdag was Van Bergen met twee treffers goud waard voor SC Heerenveen bij de eclatante 1-5 zege op Willem II, terwijl Korte als aanjager van waarde was voor NAC Breda tegen Vitesse (2-1).

Speler Club Cijfer
1. Steven Berghuis Feyenoord 7,5
2. Oussama Idrissi AZ 7,5
3. Erick Gutiérrez PSV 7,5
4. Mitchell van Bergen SC Heerenveen 7,5
5. Giovanni Korte NAC 7,5

Algemeen klassement

Luuk de Jong blijft de koploper in het algemeen klassement, Hakim Ziyech en Angeliño completeren het podium. Nasser El Khayati is de hoogst geklasseerde speler die niet bij Ajax of PSV speelt.

Speler Club Gemiddelde
1. Luuk de Jong PSV 7,17
2. Hakim Ziyech Ajax 7
3. Angeliño PSV 6,83
4. Steven Bergwijn PSV 6,79
Matthijs de Ligt Ajax 6,79
6. Nasser El Khayati ADO Den Haag 6,71
7. Dusan Tadic Ajax 6,67
Jeroen Zoet PSV 6,67
9. Nicolás Tagliafico Ajax 6,65
10. Andre Onana Ajax 6,63
11. Jerdy Schouten Excelsior 6,61
12. Hirving Lozano PSV 6,6
13. Lasse Schöne Ajax 6,58
14. Danny Post VVV-Venlo 6,55
15. Oussama Idrissi AZ 6,53
16. Robin van Persie Feyenoord 6,5
Frenkie de Jong Ajax 6,5
Denzel Dumfries PSV 6,5
19. Lars Unnerstall VVV-Venlo 6,43
20. Tino Susic VVV-Venlo 6,42
'Invalbeurt Kökcü is een signaal richting concurrenten'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.