Speler van de Week: geen woorden maar daden bij Bryan Linssen

Reacties

Voetbal International kiest na elke speelronde in de Eredivisie de Speler van de Week. Deze speelronde blonk Vitesse-aanvaller Bryan Linssen het meest uit.

Speler van de Week: geen woorden maar daden bij Bryan Linssen

De 27-jarige Linssen toonde zich opvallend ambitieus voorafgaand aan de clash met Feyenoord. Na het vertrek van Milot Rashica en de schorsing van Tim Matavz komt er meer druk op de schouders van de Limburger. 'Ik weet van mezelf dat ik in elke wedstrijd het verschil kan maken. Voor die verantwoordelijkheid loop ik niet weg. Mijn rendement is niet verkeerd, maar ik kan nog beter. Dat wil ik laten zien, ook zondag tegen Feyenoord.'

En precies dat deed Linssen. De linksbuiten, door zijn trainer liefkozend een ratje genoemd, nam zijn ploeg in de tweede helft van het duel met de Rotterdammers bij de hand. Nog geen minuut na de rode kaart van Bilal Basaçikoglu deelde Linssen de volgende dreun uit aan Feyenoord door een wegdraaiend schot van Roy Beerens met zijn hoofd binnen te lopen.

Vijf minuten voor tijd zorgde Linssen vervolgens voor de beslissing (3-1). De 1,70 meter lange buitenspeler maakte zijn tweede kopdoelpunt van de wedstrijd, opnieuw op aangeven van Beerens. 'Ik heb een goede timing en daardoor win ik de duels. Zo verras ik verdedigers', reageerde de kleinste kopspecialist van de Eredivisie.

Linssen kwam zijn eigen belofte zondagmiddag in Gelredome na en velde regerend kampioen Feyenoord daardoor met diens eigen lijfspreuk: geen woorden, maar daden.

Topvijf van de week

Achter Linssen wordt de topvijf van speelronde 23 gecompleteerd door Steven Bergwijn, Thulani Serero, Arber Zeneli en Willem Janssen. Bergwijn was net als Linssen met twee doelpunten goud waard voor zijn club, hij hielp PSV hoogstpersoonlijk langs Sparta Rotterdam (1-2). Serero deelde de lakens uit op het Arnhemse middenveld tegen Feyenoord, terwijl Arber Zeneli één van de mooiste doelpunten van het Eredivisie-weekend maakte voor SC Heerenveen tegen Roda JC (1-1). Willem Janssen blonk als aanvoerder uit in het duel tussen subtoppers FC Utrecht en PEC Zwolle.


Speler ClubCijfer
1. Bryan LinssenVitesse8
2. Steven BergwijnPSV7,5
3. Thulani SereroVitesse7,5
4. Arber ZeneliSC Heerenveen7
5. Willem JanssenFC Utrecht7

VI-verslaggever Martijn Krabbendam over het duel tussen Vitesse en Feyenoord

Algemeen klassement

Ondanks zijn matige optreden tegen FC Utrecht is Ryan Thomas nog altijd soeverein lijstaanvoerder. De PEC-middenvelder houdt Jeroen Zoet en Fredrik Midtsjø ondanks zijn onvoldoende (5) nog onder zich.


SpelerClubGemiddelde
1. Ryan ThomasPEC Zwolle6,74
2. Jeroen ZoetPSV6,68
3. Fredrik MidtsjøAZ6,63
4. Luuk de JongPSV6,62
5. Teun KoopmeinersAZ6,6
6. Alireza JahanbakhshAZ6,57
Hirving Lozano PSV6,57
8. Marco van GinkelPSV6,53
9. Santiago Arias PSV6,48
10. David Neres Ajax6,47
Frenkie de JongAjax6,47
Luigi BruinsExcelsior6,47
13. Hakim ZiyechAjax6,46
14. Steven BerghuisFeyenoord6,45
15. Milot Rashica*Vitesse6,42
Thulani SereroVitesse6,42
17. Donny van de BeekAjax6,41
18. Zakaria LabyadFC Utrecht6,39
19. Manu GarcíaNAC Breda6,37
Marco BizotAZ6,37

* = Milot Rashica is inmiddels vertrokken naar Werder Bremen

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.