Speler van de Week: Fraisl pakt in tweede Eredivisie-wedstrijd meteen record

Reacties

Het was pas zijn tweede wedstrijd in de Eredivisie, maar Martin Fraisl liet zaterdag zien dat hij een versterking is voor ADO Den Haag. Met een recordaantal reddingen frustreerde hij PSV, dat in Den Haag door een late goal van Michiel Kramer dure punten verspeelde. Fraisl is met een 8,5 uitgeroepen tot VI's Speler van de Week.

Speler van de Week: Fraisl pakt in tweede Eredivisie-wedstrijd meteen record
© Pro Shots
ADO Den Haag
ADO Den Haag
2 - 2
PSV
PSV

Fraisl kwam in de winter over van SV Sandhausen en moet er mede aan bijdragen dat ADO dit seizoen in de Eredivisie blijft. De Oostenrijker deed het al verdienstelijk tegen Sparta Rotterdam (1-1), maar tegen PSV keepte hij misschien wel de wedstrijd van zijn leven. Fraisl was goed voor liefst twaalf reddingen, een record in één Eredivisie-wedstrijd dit seizoen.

Niet geheel verrassend werd Fraisl na afloop uitgeroepen tot Man of the Match. 'Ik wil deze award met Michiel delen vanwege zijn late goal', zei de doelman tegen ESPN terwijl hij tijdens zijn interview door een schreeuwende en uitzinnige Kramer even onderbroken was. 'Het was een mooie wedstrijd. Ik voel me geweldig, het was onze taak punten te pakken. De emoties gieren nu door mijn lijf.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Ik richtte me gewoon iedere keer weer op de volgende redding', aldus de doelman. 'Ik probeer er gewoon zoveel mogelijk tegen te houden. Dat is wel gelukt. Dit zal ons een boost geven. We moesten er echt als team staan en dat is gelukt! PSV is een f*cking goed team, dan heb je het wel eens zwaar. Hier kunnen we zeker verder mee.'

Fraisl keepte Luuk Koopmans uit de basis en lijkt voor de rest van het seizoen zeker van zijn plek. Voor ADO betekende het gelijkspel tegen PSV een bonuspunt. De club uit Den Haag kwam zo in punten gelijk met Willem II. Beide clubs hebben dertien punten en spelen binnenkort tegen elkaar, aangezien de ontmoeting van ruim een week geleden werd afgelast door het winterweer.

Topvijf

Fraisl kreeg bij de verkiezing van Speler van de Week wel concurrentie van PSV-aanvaller Donyell Malen, die de Oostenrijkse keeper twee keer passeerde. Beide spelers kregen een 8,5. Daaronder volgde Mimoun Mahi, die FC Utrecht met twee goals een 3-1 zege op VVV-Venlo bezorgde. Bryan Linssen van Feyenoord en Jørgen Strand Larsen van FC Groningen completeren de topvijf met allebei een 7,5.

Speler Club Cijfer
1. Martin Fraisl ADO Den Haag 8,5
2. Donyell Malen PSV 8,5
3. Mimoun Mahi FC Utrecht 8
4. Bryan Linssen Feyenoord 7,5
5. Jørgen Strand Larsen FC Groningen 7,5

Algemeen klassement

In het algemeen klassement blijft Riechedly Bazoer aan kop na de verloren wedstrijd van Vitesse tegen FC Twente (0-2). Davy Klaassen neemt de tweede plaats weer over van Philipp Max, die twee plekken zakte. Drie spelers delen nu de zevende plek: Daley Blind, Teun Koopmeiners en Andre Onana. Donyell Malen betreedt de toptwintig en staat nu op de zestiende plek.

Speler Club Gemiddelde
1. Riechedly Bazoer Vitesse 6,88
2. Davy Klaassen Ajax 6,70
3. Owen Wijndal AZ 6,63
4. Philipp Max PSV 6,61
5. Dusan Tadic Ajax 6,58
6. Antony Ajax 6,57
7. Daley Blind Ajax 6,53
Teun Koopmeiners AZ 6,53
Andre Onana Ajax 6,53
10. Ryan Gravenberch Ajax 6,50
Ko Itakura FC Groningen 6,50
12. Noussair Mazraoui Ajax 6,48
Perr Schuurs Ajax 6,48
14. Nicolás Tagliafico Ajax 6,47
15. Olivier Boscagli PSV 6,45
16. Donyell Malen PSV 6,44
17. Abdou Harroui Sparta Rotterdam 6,42
Václav Cerny FC Twente 6,42
19. Denzel Dumfries PSV 6,40
Azor Matusiwa FC Groningen 6,40
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer ADO Den Haag
Meer over ADO Den Haag
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.