Speler van de Week: Dervisoglu koppelt dankbaarheid aan daden

Reacties

VI's Speler van de Week is Halil Dervisoglu. De zelfopgeleide Sparta-parel maakte zich op voor zijn afscheidstournee door de Eredivisie, op het moment dat hij zijn debuut op het hoogste niveau nog maar nét had gemaakt. De aanvaller wil nu het maximale halen uit de maanden die hem nog resten op Het Kasteel.

Speler van de Week: Dervisoglu koppelt dankbaarheid aan daden

Eerst wilde Trabzonspor hem inlijven, daarna meldde Besiktas zich, ook Galatasaray toonde interesse: de geruchten rondom een transfer van Halil Dervisoglu naar het land van zijn roots waren talrijk. En dus was het bepaald niet logisch dat Sparta Rotterdam op 14 augustus meldde dat het zelfopgeleide talent naar Brentford FC zou vertrekken. Per 1 januari is het Championship - competitie van beuken en rammen - het werkterrein van de fijnbesnaarde technicus.

Zaterdagavond liet Dervisoglu nog maar eens zien dat hij gemist zal gaan worden. Met een bekeken assist leidde hij tegen RKC Waalwijk (4-0) de openingsgoal van Bryan Smeets in, met een vallende kopbal verzorgde hij zelf de derde treffer. Na eerdere goals tegen VVV-Venlo en Ajax staat de Eredivisie-teller voor hem op drie, waarmee hij doet wat hij bij het afronden van zijn transfer al beloofde.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Dervisoglu is een kind van de club, en dus was de promotie van vorig seizoen een absolute droom voor hem. Het betekende voor zijn club niet alleen een rentree op het hoogste niveau, maar ook dat hijzelf eindelijk zijn Eredivisie-debuut zou gaan maken. Letterlijk vijf dagen na zijn vuurdoop tegen VVV (waarin hij direct de 1-0 voor zijn rekening nam) kondigde het einde van zijn Eredivisie-carrière zich al aan.

Met het afronden van de overstap naar Brentford maakte hij Sparta trots en teleurgesteld tegelijk. De transfer van een zelfopgeleide jongen is mooi, het miljoenenbedrag wat de club ontvangt ook, maar sportief is het een aderlating. Voor Sparta was het uiteraard een opsteker dat Dervisoglu tot de winterstop in Spangen blijft, voordat hij naar Engeland verhuist.

In het AD werd hem na VVV-thuis gevraagd of hij zich nu zou gaan inhouden, om zo in ieder geval topfit aan zijn nieuwe avontuur te beginnen. Absoluut niet, was het antwoord. 'Ik heb alleen maar de drive om me nu extra te bewijzen. Ik heb superveel aan Sparta te danken en wil mijn periode in Rotterdam dus goed afsluiten. De komende maanden zal ik de club terugbetalen met nog veel meer doelpunten.'

Dervisoglu wil in korte tijd een zo groot mogelijke bijdrage leveren, om Sparta zo op het spoor van handhaving te zetten. En dat is precies wat hij nu aan het doen is: dankbaarheid koppelen aan daden.

TOPVIJF VAN SPEELRONDE 7

Achter uitblinker Dervisoglu was Mauro Júnior de meest opvallende speler van dit weekend. Met een heerlijk schot en een (ondanks zijn geringe lengte) fraaie kopbal was hij namens Heracles Almelo goud waard in de met 2-3 gewonnen derby tegen FC Twente. Mohamed Ihattaren won weliswaar niet met PSV, maar in de kraker tegen Ajax liet het zeventienjarige toptalent wederom zien waarom hem zo'n mooie toekomst wordt toegedicht. Bryan Linssen (de Limburgse captain die Vitesse bij de hand nam tegen Fortuna Sittard) en Ajdin Hrustic (de Australiër die zijn glansrol opdroeg aan FC Groningen-trainer Danny Buijs) completeren de topvijf.

Speler Club Cijfer
1. Halil Dervisoglu Sparta 8,0
2. Mauro Júnior Heracles Almelo 7,5
3. Mohamed Ihattaren PSV 7,5
4. Bryan Linssen Vitesse 7,5
5. Ajdin Hrustic FC Groningen 7,5

Algemeen klassement

Zijn uitblinkersrol in de Twenste derby levert Mauro Júnior direct de koppositie in ons algemeen klassement op. Ook de tweede plek is voor een speler van buiten de traditionele topclubs, want Mitchell van Bergen imponeert vooralsnog op de vleugel van SC Heerenveen. De Braziliaan en de Brabander nemen de kopposities over van het Ajax-duo Lisandro Martínez/Dusan Tadic. Ook Dervisoglu komt de toptwintig binnen.

Speler Club Gemiddelde
1. Mauro Júnior Heracles Almelo 6,93
2. Mitchell Van Bergen SC Heerenveen 6,86
3. Lisandro Martínez Ajax 6,83
Dusan Tadic Ajax 6,83
Nicolás Tagliafico Ajax 6,83
6. Donyell Malen PSV 6,75
7. Timo Baumgartl PSV 6,7
8. Bryan Smeets Sparta Rotterdam 6,64
9. Fredrik Midtsjø AZ 6,6
10. Teun Koopmeiners AZ 6,58
Ragnar Ache Sparta Rotterdam 6,58
12. Gustavo Hamer PEC Zwolle 6,57
Gyrano Kerk FC Utrecht 6,57
14. Hakim Ziyech Ajax 6,5
Calvin Stengs AZ 6,5
Ajdin Hrustic FC Groningen 6,5
Adil Auassar Sparta Rotterdam 6,5
18. Remko Pasveer Vitesse 6,43
Anas Tahiri RKC Waalwijk 6,43
Aitor Cantalapiedra FC Twente 6,43
Shaquille Pinas ADO Den Haag 6,43
Halil Dervisoglu Sparrta Rotterdam 6,43
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.