Speler van de Week: Berghuis' bijvangst neemt indrukwekkende vormen aan

Reacties

Op een zondag met de vreemdste uitslagen liet Feyenoord zich niet verrassen. De Rotterdammers rekenden na een stroeve start af met Willem II en pakten de koppositie. Zoals zo vaak gebeurde dat aan de hand van Steven Berghuis. De Feyenoord-aanvoerder is verkozen tot Speler van de Week van speelronde 4.

Speler van de Week: Berghuis' bijvangst neemt indrukwekkende vormen aan
© Pro Shots

Achter zijn met Cyriel Dessers gedeelde topscorerstitel van vorig seizoen zal altijd een sterretje komen te staan door het voortijdig afbreken van de Eredivisie. Niet dat dit Berghuis bovenmatig interesseert. 'Mijn persoonlijke cijfers zijn een bijvangst', meldde de smaakmaker vlak voor de start van de competitie in een uitgebreid interview met VI.

'De volgorde is: eerst het team, daarna ik. Maar dat neemt niet weg dat ik natuurlijk niets laat liggen, statistieken motiveren me wel. Vorig seizoen was ik gedeeld topscorer van de Eredivisie op het moment dat de competitie werd afgebroken. Natuurlijk wil ik dat dit jaar verbeteren, hetzelfde geldt voor het aantal assists.'

Die 'bijvangst' mag zo vroeg in het seizoen al imposant worden genoemd. Na vier speelrondes staat Berghuis op zes doelpunten, al veertig procent van zijn productie van de voorbije competitie. Tegen Willem II was de aanjager met name na rust op dreef. Met een geplaatst schot en het afstraffen van een fout van doelman Robbin Ruiter zorgde Berghuis ervoor dat een slotoffensief van de thuisploeg nooit van de grond kon komen.

Zo is Berghuis de personificatie van het onder Dick Advocaat nog immer ongeslagen Feyenoord in Eredivisie-verband. Sinds de aanstelling van de 73-jarige oefenmeester in Rotterdam-Zuid verzamelde de ploeg liefst tien punten meer dan Ajax. En om terug te komen op Berghuis' statistieken: in 2020 is de aanvaller nu direct betrokken geweest bij vijftien Eredivisie-doelpunten (tien goals en vijf assists). Geen enkele andere Eredivisie-speler haalt de tien in dit opzicht. Met andere woorden: alles en iedereen die Feyenoord een warm hart toedraagt zal opgelucht ademhalen als Berghuis maandag niet alsnog een last-minute-transfer maakt.

TOPVIJF SPEELRONDE 4

Met een 7,5 stak Berghuis er tijdens de afgelopen speelronde niet met kop en schouders bovenuit. Zes andere spelers incasseerden ook deze beoordeling. De Feyenoord-aanvoerder troeft onder anderen Sparta Rotterdam-held Sven Mijmans af. De jongeling maakte vlak voor tijd de 4-4 in het bizarre duel met AZ. Ook PSV-doelman Yvon Mvogo haalt het podium.

Speler Club Cijfer
1. Steven Berghuis Feyenoord 7,50
2. Sven Mijnans Sparta Rotterdam 7,50
3. Yvon Mvogo PSV 7,50
4. Ko Itakura FC Groningen 7,50
5. Ridgeciano Haps Feyenoord 7,50

ALGEMEEN KLASSEMENT

Mohammed Kudus stond vorige week nog fier bovenaan, maar de Ajax-middenvelder kwam zondag niet in actie tegen FC Groningen en heeft nu te weinig wedstrijden gespeeld voor een klassering. Riechedly Bazoer profiteert optimaal. In zijn nieuwe rol als verdediger presteert de Vitesse-speler vooralsnog uitstekend. Joey Veerman is de enige andere speler die op een gemiddelde van minimaal een 7 staat. Dankzij zijn goede optreden tegen Willem II heeft ook Berghuis zich gemeld in de bovenste regionen.

Speler Club Gemiddelde
1. Riechedly Bazoer Vitesse 7,13
2. Joey Veerman SC Heerenveen 7,00
3. Clint Leemans PEC Zwolle 6,83
4. Václav Cerny FC Twente 6,75
= Vangelis Pavlidis Willem II 6,75
6. Silvester van der Water Heracles Almelo 6,67
= Philipp Max PSV 6,67
8. Steven Berghuis Feyenoord 6,63
= Oussama Tannane Vitesse 6,63
= Joël Drommel FC Twente 6,63
= Andre Onana Ajax 6,63
= Antony Ajax 6,63
= Oussama Darfalou Vitesse 6,63
14. Giorgos Giakoumakis VVV-Venlo 6,50
= Django Warmerdam FC Utrecht 6,50
= Mark Diemers Feyenoord 6,50
= Noni Madueke PSV 6,50
= Jan Paul van Hecke SC Heerenveen 6,50
= Pawel Bochniewicz SC Heerenveen 6,50
= Lutsharel Geertruida Feyenoord 6,50
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Meer S. Berghuis
Meer over S. Berghuis
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.