Spel is op de wagen: 'Dortmund wijst eerste bod op Haaland af'

Reacties

Borussia Dortmund heeft weliswaar al verschillende keren aan gegeven dat het Erling Haaland niet wil verkopen: Chelsea doet toch een serieuze poging om de doelpuntenmachine binnen te halen. Het eerste bod van de Engelsen is van tafel geveegd; naar verwachting komt er snel een tweede bod.

Spel is op de wagen: 'Dortmund wijst eerste bod op Haaland af'
© Pro Shots

Chelsea wordt nu al geruime tijd met Haaland in verband gebracht en afgelopen weekend werd in de tabloids beweerd dat de Champions League-winnaar bereid was om héél ver te gaan voor de twintigjarige Noor. Michael Zorc, de technisch directeur van Dortmund, raakte er niet van onder de indruk. Hij heeft Jadon Sancho al voor minstens 85 miljoen euro verkocht aan Manchester United en wil niet ook Haaland nog verkopen.

De duidelijke boodschap van Watzke ten spijt: Chelsea heeft zich toch gemeld om te praten over een mogelijke transfer van Haaland. Volgens het Duitse Sky hebben de Engelsen laten weten dat zij bereid zijn om Tammy Abraham of Callum Hudson-Odoi in een deal te betrekken, maar Dortmund wilde er niets van weten. Het voorstel van Chelsea werd resoluut afgewezen.

Haaland speelt nu anderhalf jaar voor Dortmund en maakte in 59 wedstrijden liefst 57 doelpunten voor de club. Zijn contract in het Signal Iduna Park loopt nog drie jaar door. In deze verbintenis zou een clausule zitten, waardoor Haaland volgend jaar voor rond de tachtig miljoen euro zou kunnen vertrekken. Voor de huidige transferperiode kan Dortmund vragen wat het wil.

Chelsea won in het afgelopen seizoen de Champions League, maar de selectie is in de ogen van Thomas Tuchel nog niet af. De coach is op zoek naar een échte doelpuntenmaker. Timo Werner heeft een teleurstellend debuutseizoen bij Chelsea achter de rug en Olivier Giroud is op weg naar AC Milan. In Abraham heeft Tuchel weinig vertrouwen en ook Michy Batshuayi heeft geen toekomst op Stamford Bridge.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.