'Spel Barça zal Memphis als gegoten zitten'

Reacties

Memphis Depay is met enthousiasme onthaald als aanwinst van Barcelona. Op zijn eerste trainingsdag siert de Nederlandse aanvaller de Spaanse voorpagina's.

'Spel Barça zal Memphis als gegoten zitten'
© Pro Shots

Memphis staat niet alleen op de voorpagina van 'Barça'-krant Sport, maar ook op die van AS. Dat pakt uit met een foto waarop hij tijdens zijn vakantie al even met een blauw-rode bal speelt in het zwembad. De krant licht Memphis uit in het kader van een zomer met lage kosten voor Spaanse clubs: net als hij kwamen onder anderen Sergio Aguëro, Eric García (beiden Manchester City), David Alaba (Real Madrid) ook transfervrij naar La Liga.

AS verwacht dat Memphis zal slagen in het blaugrana. 'Depay is een aanvaller met veel dynamiek en combinatievermogen, naast zijn geweldige scoringspotentieel, dat vooral in het afgelopen seizoen is geëxplodeerd, dus alles wijst erop dat het Blaugrana-spel hem als gegoten zal zitten.' Ondertussen schrijven Spaanse media dat concurrent Antoine Griezmann voorlopig bij de club blijft: een ruildeal met Atlético Madrids Saúl Ñíguez zou van de baan zijn.

Memphis maakt deze dinsdag zijn eerste meters op het trainingsveld en zal 's middags vanaf de tribunes van het Johan Cruijff Stadion op het trainingscomplex naar de eerste oefenwedstrijd van Barcelona kijken, tegen Segunda Division B-club Gimnàstic de Tarragona. Maandag landde hij na zijn vakantie in Catalonië, doorstond hij de medische keuring en sprak hij zijn eerste woorden met het Barça-logo op zijn borst. Donderdag is de officiële presentatie.

De komst van Memphis vindt vooral plaats op voorspraak van Koeman, benadrukken de Spaanse kranten nog eens. De twee spraken maandag al over hun sterke band, die ontstond bij het Nederlands elftal.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer LaLiga
Meer over LaLiga
Meer M. Depay
Meer over M. Depay
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.