Spektakel op Molineux: wereldgoal Jonny na gouden wissel Kristensen

Leeds United heeft zaterdag tegen Wolverhampton Wanderers een belangrijke zege geboekt in de strijd om lijfsbehoud in de Premier League. Met invallers Pascal Struijk en Crysencio Summerville zegevierde Leeds na een tumultueuze tweede helft.

Wolverhampton Wanderers
2 - 4
Leeds United

Leeds kwam zaterdag al vroeg op voorsprong in Molineux Stadium. Na een teruggetrokken voorzet van Wilfried Gnonto schoot Jack Harrison raak: 0-1. Leeds liep in de tweede helft via Luke Ayling en voormalig Ajacied Rasmus Kristensen uit naar een riante voorsprong. De Deen maakte binnen een minuut na zijn entree de derde treffer voor Leeds.

0-3. Rasmus Kristensen

Wolverhampton kreeg niet lang daarna weer geloof in een comeback door een geweldig doelpunt van Jonny. De Spaanse verdediger schoot de bal van ruim dertig meter over keeper Illan Meslier. Nadat de thuisploeg via Matheus Cunha zelfs terugkwam tot 2-3, werd de slotfase bijzonder spannend. Wolves moest de strijd kort voor tijd vervolgen met tien man: doelpuntenmaker Jonny kreeg direct rood na een harde tackle op Ayling. Dat gebeurde na een VAR-ingreep. Wat volgde was een tumultueuze blessuretijd van bijna een kwartier. Daarin maakte Rodrigo voor Leeds de 2-4 en Matheus Nunes (Wolverhampton) kreeg buiten het veld rood.

1-3. Jonny

Aston Villa
Aston Villa
3 - 0
AFC Bournemouth

Aston Villa wist op Villa Park af te rekenen met laagvlieger Bournemouth. Douglas Luiz scoorde al na zeven minuten voor The Villans. De Braziliaan vond het net op aangeven van Leon Bailey. Villa behield na de vroege openingsgoal de controle, maar wist uiteindelijk pas laat de wedstrijd definitief in het voordeel te beslissen. Tien minuten voor tijd maakte Jacob Ramsey de 2-0 en de Argentijn Emiliano Buendia bepaalde de eindstand op 3-0.

Brentford
Brentford
1 - 1
Leicester City

Brentford speelde zaterdag in eigen huis gelijk tegen Leicester City. De Deen Mathias Jensen nam na ruim een half uur de 1-0 voor zijn rekening in het Brentford Community Stadium. De middenvelder zag na een cornervariant zijn schot van richting veranderd worden. Leicester kwam kort na rust weer op gelijke hoogte via Harvey Barnes, die op aangeven van James Maddison het net vond. Brentford, achtste in de Premier League, eindigde het duel met tien man na een tweede gele kaart voor Shandon Baptista.