Spekkoper Valencia dankt Barcelona, nieuwe sof Real Madrid

Reacties

Valencia heeft uitstekende zaken gedaan in de jacht op een Champions League-ticket. Het rekende zondag af met Alavés, terwijl concurrent Getafe op bezoek bij Barcelona onderuit ging. Op de laatste speeldag zijn Getafe en Valencia de twee grootste kanshebbers voor de vierde plaats, terwijl Sevilla in theorie ook nog een kans maakt.

Spekkoper Valencia dankt Barcelona, nieuwe sof Real Madrid
Barcelona
Barcelona
2 - 0
Getafe
Getafe

Barcelona werd op 27 april kampioen van Spanje en zette daarna Liverpool aan de kant in de eerste halve finale-ontmoeting in de Champions League, maar vervolgens ging het bergafwaarts. De uitwedstrijd tegen Celta de Vigo eindigde in een nederlaag en een paar dagen later vloerde Liverpool de Catalanen verrassend in de Europese returnwedstrijd.

Zondag probeerde Barcelona, met Jasper Cillessen van meet af aan onder de lat, zich te herpakken. Dat mocht gerust als een fiks karwei worden beschouwd, want voor tegenstander Getafe stond en staat een ticket voor de Champions League-groepsfase op het spel. Los Azulones begonnen dan ook gedreven en Gaku Shibasaki schoot voor rust een keer over, maar zag hoe Barcelona vervolgens efficiënter te werk ging.

Na een gemiste kans voor Ivan Rakitic was de tweede mogelijkheid raak: Arturo Vidal schoot door het midden raak nadat doelman David Soria een kopbal van Gerard Piqué keerde. Soria redde vervolgens prima op een inzet van Malcom, maar vlak voor tijd viel de 2-0 alsnog. Lionel Messi ging een één-twee met Sergi Roberto aan en Mauro Arambarri tikte de bal ongewild langs Soria. Barça sluit volgende week af op bezoek bij Eibar, terwijl Getafe thuis de wedstrijd van het seizoen speelt tegen Villarreal.

Atlético Madrid
Atlético Madrid
1 - 1
Sevilla
Sevilla

Sevilla knokte voor een zege en een kans om zich naar plek vier te spelen, al was het daarbij ook afhankelijk van de resultaten op andere velden. Het primaire doel mislukte echter. De ploeg was zonder de geblesseerde Quincy Promes afgereisd naar de hoofdstad en stapte tegen Atlético Madrid van het veld met een remise. Na een half uur schoot Koke via de knie van Simon Kjaer raak (1-0) en zorgde er daarmee voor dat Los Colchoneros in ieder thuisduel dit seizoen gescoord heeft. De laatste keer dat Atlético dat flikte was 35 jaar geleden.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Sevilla kwam na rust op fraaie wijze terug toen Pablo Sarabia binnenschoot, maar een zege voor de Andalusiërs was teveel gevraagd. De beste mogelijkheid kwam op naam van Sarabia, wiens schot over het doel ging. Diego Simeone en zijn team zijn zeker van plaats twee in La Liga en sluiten het seizoen volgend weekend af bij Levante.

Real Sociedad
Real Sociedad
3 - 1
Real Madrid
Real Madrid

In de voorlaatste speelronde stond er al nauwelijks meer iets op het spel voor Real Madrid. Brahim Díaz mocht van trainer Zinedine Zidane in de aanval beginnen naast Karim Benzema en Marco Asensio en stelde niet teleur. Al in de zesde minuut schoof hij de bal na een uitstekende individuele actie binnen langs doelman Gerónimo Rulli (0-1). Voor Diáz was het zijn allereerste doelpunt in dienst van De Koninklijke.

Het antwoord van Real Sociedad volgde twintig minuten later: Mikel Merino trapte raak voor de Basken (1-1) na een slimme bal van Willian José. Sociedad had zelfs op voorsprong kunnen komen, maar nadat Jesús Vallejo rood kreeg voor een handsbal miste Willian José de bijbehorende strafschop. Real Madrid speelde dus verder met tien man en dat werd de ploeg fataal. Joseba Zaldua kopte na een uur binnen op aangeven van Rúben Pardo (2-1) en even later maakte Ander Barrenetxea zelfs de derde. Sociedad boekte zo de eerste competitiezege op Real Madrid sinds 31 augustus 2014.

Valencia
Valencia
3 - 1
Alavés
Alavés

Waar Getafe teleurstelde, pakte Valencia wél de volle buit. Voor eigen publiek draaide de club uit de sinaasappelstad voor rust een achterstand om in een voorsprong. Ximo Navarro tikte na twaalf minuten bij de eerste paal raak voor Alavés uit een hoekschop, maar daarna schoot Carlos Soler zijn team naar een gelijke stand en kopte Santi Mina de 2-1 tegen de touwen.

De definitieve nekslag volgde halverwege de tweede helft: koud in het veld kopte Kevin Gameiro raak op aangeven van Gonçalo Guedes. Valencia staat nu voor het eerst dit seizoen op de vierde plaats en zal alles op alles zetten om die positie op de slotdag vast te houden. 

Overige uitslagen:


Zo 12 mei 2019

LaLiga

Stand LaLiga 2018/2019

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Barcelona
38
26
9
3
90-36
+54
87
2
Atlético Madrid
38
22
10
6
55-29
+26
76
3
Real Madrid
38
21
5
12
63-46
+17
68
4
Valencia
38
15
16
7
51-35
+16
61
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.