'Spek-en-bonen-team' Kameroen vloert Marokko in Afrika Cup-voorronde

Reacties

Marokko is zaterdag zwak begonnen aan het kwalificatietoernooi voor de strijd om de Afrika Cup in 2019. De ploeg van bondscoach Hervé Renard verloor met 1-0 bij Kameroen, dat als organisator om spek en bonen deelneemt aan de voorronde.

'Spek-en-bonen-team' Kameroen vloert Marokko in Afrika Cup-voorronde

In de eerste helft kon Marokko weinig uitrichten. De bezoekers creëerden amper kansen en kwamen in de 29ste minuut verdiend op achterstand door een treffer van Vincent Aboubakar, die zomaar mocht opstomen richting het doel van Munir.

Na de hervatting maakte Marokko een betere indruk. Kameroen ontsnapte na een klein uur aan de 1-1 - Fayçal Fajr schoot net naast - en kreeg daarmee bijna de rekening gepresenteerd voor het na rust meer afwachtende spel. De winnaar van de meest recente Afrika Cup kroop vlak voor tijd ook nog door het oog van de naald. Doelman Fabrice Ondoa redde op een inzet van Romain Saïss. Kameroen is al sinds 1972 (!) ongeslagen in niet-vriendschappelijke thuisduels.

Marokko moest het in Yaoundé stellen zonder de geblesseerde Karim El Ahmadi (Feyenoord) en Sofyan Amrabat (FC Utrecht). Mimoun Mahi (FC Groningen) en Yassin Ayoub (FC Utrecht) behoorden niet tot de wedstrijdselectie. Bij Kameroen fungeerde Ajacied André Onana als reservedoelman.

De situatie in de groep van Marokko is enigszins gecompliceerd, omdat Kameroen als gastheer verzekerd is van deelname aan de strijd om de Afrika Cup in 2019. Als Kameroen als eerste eindigt in de poule, dan plaatst de nummer twee zich voor het eindtoernooi maar komt geen enkel ander team in de groep in aanmerking voor een ticket. In dezelfde poule won Malawi eerder op de dag met 1-0 van de Comoren.

Voorafgaand aan het duel kondigde de Marokkaanse bondarts aan dat de spelers ondanks de ramadan niet zouden vasten op de wedstrijddag. In aanloop naar het duel met Kameroen ging Marokko in vriendschappelijk verband met 1-2 onderuit tegen Oranje.

De 1-0 van Kameroen:

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.